Euroleague: Ντεμπούτο για Πιτίνο κόντρα στη ΤΣΣΚΑ - Ντέρμπι στην Πόλη

Ντέρμπι κορυφής που θυμίζει τον περσινό τελικό της Euroleague ανάμεσα στην Φενέρμπαχτσε και την Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο του 15ου γύρου της Euroleague.

Euroleague: Ντεμπούτο για Πιτίνο κόντρα στη ΤΣΣΚΑ - Ντέρμπι στην Πόλη

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή (28/12) ο 15ος γύρος της Euroleague από τις οποίες ξεχωρίζουν το ντέρμπι στην Τουρκία ανάμεσα στην Φενερμπαχτσέ και την Ρεάλ Μαδρίτης και η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ντεμπούτο του Πιτίνο στο πάγκο των «πράσινων».

Την «αυλαία» των σημερινών αναμετρήσεων ανοίγει το ντέρμπι στην Πόλη στις 19:30. Η Φενερμπαχτσέ υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης και οι «μερένχες» θα προσπαθήσουν να πάρουν την νίκη που θα τους ανεβάσουν στην πρώτη θέση της κατάταξης της Euroleague. Οι γηπεδούχοι οδηγούν την κούρσα με ρεκόρ 13-1 ενώ η Ρεάλ έχει ρεκόρ 12-2. Στα τελευταία 10 ματς στην έδρα της Φενέρμπαχτσέ, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από 5 φορές την νίκη ενώ συνολικά η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 14 νίκες έναντι 8 της "Φενέρ".

Στις 21:00, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Euroleague. Το ντεμπούτο του αναμένεται να κάνει ο Ρικ Πιτίνο στον πάγκο των «πράσινων» απέναντι στην τρίτη της κατάταξης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Ρώσικη ομάδα έχει ρεκόρ 11-3 και θα ψάξει την νίκη -σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Πόλης μπορεί να την ανεβάσει στην δεύτερη θέση- απέναντι στον Παναθηναϊκό που με ρεκόρ 6-8 δεν έχει πολλά περιθώρια εάν θέλει να συνεχίσει στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός μετράει 7 νίκες έναντι 6 της ΤΣΣΚΑ όταν οι δύο ομάδες αντιμετωπίζονται στο ΟΑΚΑ. Ανεξαρτήτου έδρας, Η ΤΣΣΚΑ έχει ρεκόρ 18-13.

Στις 21:30, η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Μπούντουτσνοστ στην Γερμανία. Η Μπάγερν μετρά ρεκόρ 7-7 στην φετινή Ευρωλίγκα με την σημερινή της αντίπαλο να μην έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης και να παραμένει στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 3-11. Ωστόσο, η Μπούντουτσνοστ έκανε δύο σημαντικές προσθήκες πριν τελειώσει το πρώτο μισό της Euroleague. Οι δύο ομάδες δεν έχουν έρθει αντιμέτωπες ξανά στο παρελθόν.

Την «αυλαία» κλείνει η αναμέτρηση Γκραν Κανάρια-Ζαλγκίρις Κάουνας. Στην «Γκραν Κανάρια Αρένα» (22:00) θα προσπαθήσει να πάρει την 8η νίκη της η Ζαλγκίρις ωστόσο μόνο εύκολη δεν θα πρέπει να θεωρείται αυτή η αναμέτρηση για τους Λιθουανούς. Η Ισπανική ομάδα έχει ρεκόρ 5-9 με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 12η θέση σε αντίθεση με την Ζαλγκίρις που βρίσκεται στην 7η με ρεκόρ 7-7.

Παρασκευή 28/12

Φενερμπαχτσέ - Ρεάλ Μαδρίτης

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Μπάγερν Μονάχου - Μπουντούτσνοστ

Γκραν Κανάρια - Ζαλγκίρις Κάουνας