Η EuroLeague απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού

Η EuroLeague θεωρεί πως σωστά κύλησε ο χρόνος στο παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι, καθώς δεν υπολείπονταν λιγότερα από 2 λεπτά για να τελειώσει το ματς και απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού.

Η EuroLeague απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού

Η Ευρωλίγκα απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού για τα 13 δευτερόλεπτα στον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο, τα οποία, όπως υποστήριζαν οι πράσινοι είχαν χαθεί με ευθύνη των διαιτητών.

Η απόφαση ξεκινά με το Άρθρο 49,2 των κανόνων της FIBA και τονίζει πως το ρολόι δεν έπρεπε να σταματήσει, καθώς το δίποντο του Καλάθη σημειώθηκε 2:01" πριν το τέλος.

Ο κανονισμός αναφέρει πως το χρονόμετρο σταματά μόνο σε περίπτωση που το καλάθι σημειωθεί στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου ή της παράτασης.

Έτσι λοιπόν η Ευρωλίγκα δικαιώνει ουσιαστικά τους διαιτητές, αλλά ωστόσο παραδέχεται πως χάθηκαν 13 ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Η εξήγηση της απόφασης:

Το ρολόι σωστά συνέχισε να τρέχει, καθώς η μπάλα ακούμπησε το διχτάκι στο 2:01. Στη συνέχεια βρέθηκε ανάμεσα στους Αντετοκούνμπο και Καλάθη, ενώ ο Τζεφ Μπρουκς βρισκόταν ήδη πίσω από τη γραμμή της επαναφοράς και περίμενε γι' αυτή. Σωστά ο διαιτητής προειδοποίησε τον Θανάση Αντετοκούνμπο να μην περάσει μέρος του σώματός του τη γραμμή της επαναφοράς.

Τα πέντε δευτερόλεπτα για την επαναφορά ξεκίνησαν με το χρονόμετρο να δείχνει 1:51, η μπάλα έφτασε στον Κέρτις Τζέρελς στο 1:50. Ο διαιτητής σωστά σφύριξε στο 1:48, οι κανονισμοί του δίνουν αυτό το δικαίωμα για να δει το instant replay. Οι διαιτητές εξέτασαν αν υπήρξε δυσλειτουργία του ρολογιού τη στιγμή που ο Καλάθης σκόραρε στο 2:01.

Αφού είδαν λοιπόν το replay, κατέληξαν στο γεγονός ότι δεν υπήρξε τέτοιο πρόβλημα. Ο αγώνας σωστά συνεχίστηκε, με το χρονόμετρο να δείχνει 1:48 για το τέλος του αγώνα και 22 δευτερόλεπτα για το τέλος της επίθεσης της Αρμάνι Μιλάνο.