Πασκουάλ: «Στη Βιτόρια είναι πάντα δύσκολο να κερδίσεις»

Η καλή άμυνα και ο έλεγχος των λαθών είναι τα «κλειδιά», προκειμένου ο Παναθηναϊκός να νικήσει αύριο (23/11) την Μπασκόνια στη Βιτόρια, όπως δήλωσε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Τσάβι Πασκουάλ, πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Ισπανία.

Πασκουάλ: «Στη Βιτόρια είναι πάντα δύσκολο να κερδίσεις»

Ο Καταλανός τεχνικός χαρακτήρισε δύσκολο το συγκεκριμένο παιχνίδι, ωστόσο υπογράμμισε ότι οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν για τη νίκη. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αλλαγή προπονητή της Μπασκόνια, όπου ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς αντικατέστησε τον Πέδρο Μαρτίνεθ.

«Πρώτα από όλα, είναι καλύτερα τα πάντα μετά από μία νίκη. Είναι πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τον Περάσοβιτς. Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι και γνωριζόμαστε. Μπορούσε να κερδίσει η Μπασκόνια την Μιλάνο. Την περιμένουμε επιθετική και σκληρή στην έδρα της. Έχει ποιότητα, πολλές λύσεις καλούς δημιουργούς, σουτέρ. Πάντα είναι δύσκολα εκεί στο γήπεδό της. Δύσκολο παιχνίδι» είπε αρχικά ο Πασκουάλ και συνέχισε: «Θα πάμε εκεί να παίξουμε το παιχνίδι μας. Θα κοιτάξουμε τις πιθανότητές μας και το παιχνίδι μας. Συμβαίνει πολλές φορές τα τρία χρόνια να έχει η άλλη ομάδα νέο προπονητή εναντίον μας. Πιστεύω ότι ο Πέδρο Μαρτίνεθ είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ισπανία. Σέβομαι και τον Περάσοβιτς. Κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός, έχει δικό του στιλ παιχνιδιού και ποιότητα. Είναι λογικό να αλλάζεις λίγο το πλάνο. Στην Βιτόρια, αν δεν παίξεις καλή άμυνα και κάνεις λάθη, θα έχεις πρόβλημα. Πρέπει να ελέγχεις τα λάθη για να έχεις τύχη».

Από την πλευρά του, και ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε τη σημασία της άμυνας, ενώ, μιλώντας για το ματς με την Μπαρτσελόνα, τόνισε ότι «χθες κρατήσαμε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα χαμηλά στο σκορ, κάτι που σημαίνει πως, όταν είμαστε συγκεντρωμένοι, μπορούμε να κρατήσουμε χαμηλά οποιονδήποτε αντίπαλο». «Είχαμε κάποιες βασικές σταθερές με την Μπαρτσελόνα. Η Μπασκόνια είναι ομάδα με νέο προπονητή. Δίνει πρώτο ματς στην έδρα της. Οι παίκτες θα έχουν έξτρα διάθεση να δείξουν καλό πρόσωπο. Παραδοσιακά περνάμε δύσκολα στην Βιτόρια, ενώ είναι και η κούραση από την χθεσινή αναμέτρηση» είπε αρχικά ο γκαρντ του Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να είμαστε και πάλι δυνατοί στην άμυνα. Χθες κρατήσαμε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα χαμηλά στο σκορ, κάτι που σημαίνει πως, όταν είμαστε συγκεντρωμένοι, μπορούμε να κρατήσουμε χαμηλά οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Μπασκόνια έχει νέο προπονητή, όλοι θα έχουν έξτρα διάθεση για να δείξουν το καλό τους πρόσωπο. Παραδοσιακά περνάμε δύσκολα βράδια στη Βιτόρια, αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια καλή εμφάνιση παρά την κούραση. Όταν θεμελιώνεται μια άσχημη κατάσταση εκτός έδρας, η αυτοπεποίθησή μας πέφτει. Είναι φανερό και αυτονόητο. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε στη Βιτόρια, θα πάμε με άλλη διάθεση στη συνέχεια. Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε. Δεδομένα, όταν παίζεις στο ΟΑΚΑ με 20.000 κόσμο, είναι διαφορετικά από το να παίζεις με ένα κοινό που είναι εναντίον σου. Όμως έχουμε την ποιότητα και την εμπειρία να αντεπεξέλθουμε».