Διαμαρτυρία της Ζαλγκίρις για τα «χαμένα» δευτερόλεπτα

Σε γραπτή διαμαρτυρία προέβη η Ζαλγκίρις μετά το μεγάλο λάθος στο χρονόμετρο που τελικά κόστισε την νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Διαμαρτυρία της Ζαλγκίρις για τα «χαμένα» δευτερόλεπτα

Η Ζαλγκίρις Κάουνας, σύμφωνα με τον Λιθουανό, δημοσιογράφο Ντονάτας Ουρμπόνας, προχώρησε σε έγγραφη διαμαρτυρία στην Euroleague για τα «χαμένα» πέντε δευτερόλεπτα, εξαιτίας λάθος χειρισμού του χρονομέτρου στον αγώνα με την ΤΣ.Σ.ΚΑ Μόσχας, που βρήκε νικήτρια (99-97) στην παράταση την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι 1' και 14'' πριν το τέλος του αγώνα, η Ζαλγκίρις είχε στην κατοχή της την μπάλα, με το σκορ να είναι 84-81 υπέρ της. Όμως το χρονόμετρο της επίθεσης των φιλοξενούμενων, «έπεσε» από τα 18 δευτερόλεπτα στα 13, με αποτέλεσμα, η μπάλα να μείνει στα χέρια των Λιθουανών και να χαθεί η ευκαιρία για ένα καλάθι, που ίσως έκρινε το ματς, καθώς ακολούθησε το τρίποντο της ισοφάρισης από τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Να σημειωθεί, πάντως, πως η Ζαλγκίρις δεν κατέθεσε ένσταση στο τέλος της αναμέτρησης, με πιθανότερο πλέον το σενάριο επιβολής προστίμου στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Δείτε την στιγμή που έγινε το λάθος στο χρονόμετρο στην αναμέτρηση ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ζαλγκίρις:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ