Να φύγει από τον... κατήφορο στην έδρα της Μπάγερν

Την επιστροφή του στα νικηφόρα αποτελέσματα θα επιδιώξει απόψε ο Ολυμπιακός που δοκιμάζεται στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου (21.30 Novasports 2HD) για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Να φύγει από τον... κατήφορο στην έδρα της Μπάγερν

Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν τη νίκη που θα τους τονώσει την ψυχολογία, αλλά παράλληλα θα τους δώσει ώθηση στην κατάταξη της Euroleague, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη 10η θέση με ρεκόρ 3-4.

Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στη διοργάνωση ήταν στις 25 Οκτωβρίου, στο ΣΕΦ κόντρα στη Μακάμπι τελ Αβίβ.

Έκτοτε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν γνωρίσει τρεις διαδοχικές ήττες από ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ πρέπει πάση θυσία λοιπόν απόψε το βράδυ να πάρουν αποτέλεσμα κόντρα στην Μπάγερν, που τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει να έχει βρει για τα καλά τα πατήματά της.

Οι Βαυαροί προέρχονται επίσης από την ήττα στην έδρα τους από την ΤΣΣΚΑ με 79-83, όμως το γεγονός ότι φάνηκε τόσο ανταγωνιστική κόντρα στην ομάδα της Ρωσίας θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Η νίκη λοιπόν αποτελεί μονόδρομος για τον Ολυμπιακό αν δεν θέλει να μπλέξει σε σοβαρότερες περιπέτειες. Η Μπάγερν Μονάχου αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην 8η θέση της κατάταξης, επίσης με ρεκόρ 3-4 αλλά καλύτερο συντελεστή στους πόντους. Ο Ολυμπιακός με νίκη θα περάσει πάνω από τον σημερινό του αντίπαλο και θα αποκτήσει το προβάδισμα έναντί του σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της σεζόν, εφόσον φυσικά αναδειχθεί νικητής και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου με τους Γερμανούς.

Πέραν τούτου, ακολουθεί ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι για τους Πειραιώτες, οι οποίοι την Πέμπτη 22/11 θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης και σίγουρα θα πάνε με σσαφώς καλύτερη ψυχολογία σε περίπτωση που σήμερα κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Μοναδικός απών από το ματς θα είναι ο Αξέλ Τουπάν, τη θέση του οποίου στη 12αδα θα πάρει ο Τολιόπουλος.