Δεύτερη ζωή δεν έχει…

Το Final four είναι περισσότερο μια πνευματική διαδικασία στην οποία παίκτες και προπονητές είναι υποχρεωμένοι να αντέξουν, διότι κανένα λάθος δεν έχει γυρισμό. Ούτε παικτών, ούτε προπονητών, ούτε διαιτητών

Δεύτερη ζωή δεν έχει…

Το Final four του Βερολίνου είναι αλήθεια πως ξεκίνησε με… στραβό τρόπο.

Η απρονοησία της γερμανικής αστυνομίας και τον διοργανωτών να μην «καθαρίσουν» την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο, όπου θα έφτανε η αποστολή του Παναθηναϊκού, προκάλεσε ουσιαστικά το επεισόδιο με τον Εργκίν Αταμάν και τους παίκτες του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» αντέδρασαν έντονα και τα πνεύματα οξύνθηκαν με την EuroLeague και την αστυνομία να προσπαθεί εκ των υστέρων να… σβήσει τη φωτιά.

Ήταν φάουλ των διοργανωτών, που ευτυχώς δεν κόστισε περισσότερο στο κλίμα με το οποίο οι τέσσερις ομάδες θα μπουν στο παρκέ, αν και η διοίκηση της Φενέρμπαχτσε διά του προέδρου της ρίχνει… λάδι στη φωτιά υποστηρίζοντας πως ο Αταμάν έβρισε τους φιλάθλους της ομάδας του.

Τι γύρευαν βέβαια εκεί βρίζοντας οι Τούρκοι φίλαθλοι δεν μας το απάντησε…

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης θα προσπαθήσουν να δείξουν πως ο περσινός τελικός έχει… στοιχειώσει την φετινή τους παρουσία. Για τους μεν «ερυθερολεύκους» να πάρουν τη ρεβάνς για το «μανταρίνι» του Γιουλ και για τους Μαδριλένους να δείξουν πως ο Ισπανός άσος είχε δείξει τον σωστό δρόμο.

Όλα θα κριθούν από την άμυνα. Από τον τρόπο με τον οποίο η κάθε ομάδα θα επιδιώξει να βγάλει τον αντίπαλό της από το παιχνίδι που τον βολεύει.

Ο μεν Ολυμπιακός να σταματήσει τον Καμπάτσο και να βγάλει εκτός ρακέτας τον Ταβάρες η δε Ρεάλ να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να επιβάλει το παιχνίδι του, αυτό που κάνει τον αντίπαλό του να… γονατίζει και να μην μπορεί να αντιδράσει.

Στο άλλο ζευγάρι ο Παναθηναϊκός με τη Φενέρμπαχτσε είναι δύο τελείως διαφορετικές ομάδες που βασίζονται η μια στην επίθεσή της και στον γρήγορο ρυθμό, το ένστικτο των περιφερειακών της και η άλλη στην άμυνα, το στοχευμένο μπάσκετ, τις σωστές αποστάσεις και το άμεσα εξαρτώμενο από τον προπονητή στυλ μπάσκετ.

Είναι ξεκάθαρο πως θα μετρήσει η πνευματική ετοιμότητα της κάθε ομάδας, ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστεί το κακό της διάστημα μέσα στο ματς.

Διότι είναι μόλις ένα ματς! Δεν υπάρχει γυρισμός για το λάθος που θα γίνει, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για κανέναν.

Ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος τίποτε…