Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Τα τρίποντα κάνουν τη διαφορά

Ο παράγοντας τρίποντο έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της σειράς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μπαρτσελόνα.

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Τα τρίποντα κάνουν τη διαφορά

Το μπάσκετ έχει αλλάξει, έχει εξελιχθεί και παγκοσμίως έχει πάει στο τρίποντο. Το περιφερειακό σουτ είναι ένα πολύτιμο στοιχείο στο σύγχρονο μπάσκετ. Και όποια ομάδα το κατέχει, είναι όπλο της. Ο Ολυμπιακός φέτος ποντάρει και εκείνος στο σουτ πίσω από τα 6,75 μέτρα. Μάλιστα, στο διάστημα της κανονικής διάρκειας, ήταν η 5η καλύτερη ομάδα στα τρίποντα στη διοργάνωση με 37%.

Στη σειρά, όμως, κόντρα στη Μπαρτσελόνα, στα τρία πρώτα ματς, οι Πειραιώτες τα είχαν... σπάσει από την περιφέρεια. Στο τρίτο ματς της σειράς εκτέλεσε με 26,9% (7/26), με τους Κάνααν-Γκος-ΜακΚίσικ να έχουν μαζί 1/13 τρίποντα. Έχασε πολλά σουτ τόσο στο 2ο ματς στη Βαρκελώνη (8/27-29,6%), όσο και στο 1ο παιχνίδι (5/17-29,4%) ασχέτως αν κέρδισε την Μπαρτσελόνα.

Όλα, όμως, άλλαξαν στον τέταρτο αγώνα. Ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό από την περιφέρεια, έβαλε μεγάλα σουτ, βρήκε τα τρίποντα που ήθελε. Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε την αντίπαλη άμυνα, βρήκε ρυθμό, πήρε αυτοπεποίθηση, έχτισε σερί. Ένας από τους λόγους που έφτασε στην επιβλητική νίκη με 92-58, είχε να κάνει με το 50% στα τρίποντα. Μέτρησε 12/24 σουτ πίσω από τα 6,75 μέτρα.

Αυτή τη φορά οι Γκος-Κάνααν είχε μαζί 6/9 τρίποντα, ο Παπανικολάου μέτρησε 3/6, ο ΜακΚίσικ είχε 2/4. Βρήκε σουτ από διαφορετικούς παίκτες και το γεγονός του έδωσε ώθηση στην επίθεση. Με καλό περιφερειακό σουτ και στη Βαρκελώνη, θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ.