Ολυμπιακός: Παρά τα προβλήματα, δεν μασάει!

Ο Ολυμπιακός έτοιμος να τα δώσει όλα κόντρα στη Μπαρτσελόνα

Ολυμπιακός: Παρά τα προβλήματα, δεν μασάει!

Λίγες ώρες έμειναν για τις μάχες του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας. Μετά από δυο χρόνια όπου οι Πειραιώτες είχαν το πλεονέκτημα της έδρας και το αξιοποίησαν, παίρνοντας την πρόκριση για το φάιναλ φορ, τώρα θα υποχρεωθούν να το πράξουν με μειονέκτημα. Και όταν έχεις απέναντί σου τη Μπαρτσελόνα, καταλαβαίνουμε πόσο αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας. Οι Καταλανοί άλλωστε ήταν φέτος από τις ισχυρότερες ομάδες εντός έδρας, έχοντας το καλύτερο ρεκόρ μαζί με τη Φενέρμπαχτσε (15-2).

Ο Ολυμπιακός βέβαια, δεν μασάει, το έχει ξανακάνει. Στα πλέι οφ του 2015, που ήταν και η τελευταία φορά που είχαν μειονέκτημα, οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν τη Μπαρτσελόνα με 3-1 νίκες! Οι μπουκ μπορεί να θεωρούν φαβορί τη Μπάρτσα, στο χέρι του Ολυμπιακού είναι να ανατρέψει τα προγνωστικά.

Σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η ατυχία κυνηγάει ξανά τους Πειραιώτες. Προβλήματα της τελευταίας ώρας με τους Ουόκαπ και Παπανικολάου, προκαλώντας «συναγερμό» στις τάξεις της ομάδας. Ο πρώτος με πόνους στη μέση και ο δεύτερος με ίωση. Και οι δύο ούτε που σκέφτονταν να μείνουν έξω. Ο αρχηγός όμως, όσο και να ήθελε, δεν ήταν σε θέση να κάνει το ταξίδι και αποφασίστηκε να μείνει πίσω μήπως και προλάβει το επόμενο ματς. Ο Αμερικανός θα μπει στο αεροπλάνο.

Το θέμα είναι πως ο Μπαρτζώκας επιθυμούσε σ’ αυτούς τους αγώνες όλοι οι παίκτες του να είναι στο 100%. Τα πράγματα όμως δεν έρχονται όπως τα θέλεις. Και ο Ολυμπιακός έχει μάθει τα τελευταία χρόνια να ξεπερνά και τα εμπόδια που συναντά στο δρόμο του. Κι αυτό θα κάνει και τώρα!