Ολυμπιακός: Φώναξε «παρών» ο Κάνααν

Ο Αϊζάια Κάνααν φώναξε «παρών» και... έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση - «Θρύλε μπορείς» ενόψει Μπαρτσελόνα. 

Ολυμπιακός: Φώναξε «παρών» ο Κάνααν

Ο Αϊζάια Κάνααν κάνει έξοχη σεζόν από την αρχή της φετινής αγωνιστικής χρονιάς. Υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα, στο οποίο σούταρε με πάνω από 50% στο τρίποντα, όντας σταθερά από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας. Το τελευταίο διάστημα, όμως, η απόδοσή του είχε επηρεαστεί. Ενδεχομένως και από μεταγραφικές φημολογίες των «ερυθρολεύκων».

Κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, όμως, ο Αμερικανός γκαρντ φώναξε «παρών». Έκανε το βήμα μπροστά, ανέλαβε δράση στην επίθεση, έβαλε μεγάλα και δύσκολα σουτ, ήταν εντυπωσιακά εύστοχος, ενώ στην παράταση γύρισε το ματς μόνο του. Έκανε ένα σερί 9-0, έφερε τα πάνω-κάτω και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Τρομερή εμφάνιση με 27 πόντους, έχοντας 5/7 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για την ιστορία του, για τη φανέλα του και δεν διάλεξε αντίπαλο. Μόχθησε, πάλεψε και φάνηκε από το γεγονός πως το ματς πήγε στην παράταση. Οι Πειραιώτες πήραν τη δύσκολη νίκη, τερμάτισαν στην 5η θέση και πλέον θα αντιμετωπίσουν τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά.

Οι Καταλανοί φέτος έχουν νικήσει τον Ολυμπιακό, τόσο στο ΣΕΦ, όσο και στη Βαρκελώνη, αλλά τα πλέι-οφς είναι άλλη υπόθεση. Οι Πειραιώτες θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα «μπρέικ» στη χώρα των Καταλανών και όντας υγιείς, γεροί και δυνατοί, σίγουρα έχουν τις δυνάμεις για να τα καταφέρουν. Χαμόγελα για την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, επιστρέφει και ο Φιλίπ Πετρούσεφ και ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πανίσχυρος στη φάση των «8». Η «δίψα» για πρόκριση στο Βερολίνο είναι μεγάλη.