Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας ποντάρει στον Γκος

Η αγωνιστική άνοδος του Ουίλιαμς-Γκος, η πίστη του Γιώργου Μπαρτζώκα σε εκείνον, αλλά και τα κέρδη που θα έχει η ομάδα από την επιστροφή του στις επάλξεις.

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας ποντάρει στον Γκος

Ήταν η 28η Ιουνίου το περασμένο καλοκαίρι, όταν η ΚΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Η επιστροφή του παίκτη στο μεγάλο λιμάνι, στο οποίο αγωνίστηκε τη σεζόν 2018-19 υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ένας παίκτης ο οποίος αρέσει πάρα πολύ στον Γιώργο Μπαρτζώκα και είναι γεγονός πως προσπάθησε και στο παρελθόν να τον εντάξει στο ρόστερ του. Έχει σε μεγάλη εκτίμηση τις δυνατότητές του και ήταν σίγουρος πως και με εκείνον στο πόστο του πλέι-μέικερ, η περιφερειακή γραμμή της ομάδας θα παρέμενε σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Η σεζόν, όμως, δεν ξεκίνησε καλά για τον παίκτη. Βλέπετε, αντιμετώπισε θλάση στην προετοιμασία, ακολούθως είχε τενοντίτιδα τον Σεπτέμβρη, ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο δικέφαλο τον Οκτώβρη, πρόβλημα στον δικέφαλο τον Νοέμβρη, ενώ ακόμη και τον Φλεβάρη είχε θέματα, με αποτέλεσμα να χάσει τον τελικό του φάιναλ-έιτ στο Κύπελλο. Τρία ματς έπαιζε και δύο δεν έπαιζε, λες και ήταν... γυάλινος. Όπως γίνεται αντιληπτό, όταν είσαι συνεχώς στο μπες-βγες, αδυνατείς να βρεις ρυθμό, αλλά και να αποκτήσεις την επιθυμητή αγωνιστική και φυσική κατάσταση. Από τον Φλεβάρη και μετά, όμως, δεν έβγαλε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Είναι υγιής, γερός, δυνατός και το γεγονός του έχει δώσε τη δυνατότητα να βρει ρυθμό, αλλά και να αποκτήσει διάρκεια στο παιχνίδι του.

Το τελευταίο διάστημα, είναι σταθερά ένας εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού. Κάθε φορά που έρχεται από τον πάγκο, αφήνει το στίγμα του, καταφέρνοντας να αλλάξει τον ρυθμό, αλλά και να δώσει άλλη οντότητα στο παιχνίδι της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 4 παιχνίδια των Πειραιωτών (σε Ελλάδα και Ευρώπη), κόντρα σε Παρτιζάν, Άρη, Ερυθρό Αστέρα και Περιστέρι, έχει μέσον όρο 13,7 πόντους, με 41,6% στα τρίποντα, συν 4,0 ασίστ, 3,2 ριμπάουντ και 2,2 κλεψίματα, σε μόλις 21,7 λεπτά συμμετοχής. Γεμάτες και πληθωρικές εμφανίσεις, συνεισφέροντας ενεργά σε άμυνα, επίθεση και δημιουργία.

Έχει δώσει άλλη πνοή στην ομάδα με την ταχύτητά του στο ανοιχτό γήπεδο, με την ευχέρεια να τρέχει υποδειγματικά την ομάδα στον αιφνιδιασμό, αλλά και να τελειώνει με άριστο τρόπο τις φάσεις. Έχει βελτιώσει την ευστοχία του στο τρίποντο, βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, βάζει μεγάλα σουτ και προσφέρει φάσεις στο «ένας με έναν». Το δυναμικό του κάθετο παιχνίδι είναι ένα στοιχείο που είχε λείψει στην ομάδα και το χρειαζόταν. Παράλληλα, διαβάζει έξοχα το παιχνίδι, είναι λειτουργικός στο πικ-εν-ρολ και μοιράζει απλόχερα ασίστ στους συμπαίκτες του. Πιέζει πάνω στη μπάλα, βάζει δύσκολα στον αντίπαλο και κλέβει μπάλες σε κάθε ευκαιρία, βγάζοντας την ομάδα σε καταστάσεις πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμού.

Με την αγωνιστική άνοδο του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο Ολυμπιακός ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την περιφερειακή του γραμμή, αναβαθμίζει το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας, ενώ παράλληλα δίνει και ανάσες στον Τόμας Ουόκαπ. Σε ένα βαθμό πλέον αναλαμβάνει με επιτυχία και τα καθήκοντα που είχε πέρσι ο Κώστας Σλούκας, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αρέσκεται στο τέλος να χρησιμοποιεί μαζί τους Γκος-Ουόκαπ. Του έχει τονωθεί το ηθικό, έχει ισχυροποιηθεί και η αυτοπεποίθησή του και σιγά-σιγά δείχνει και το ηγετικό του προφίλ, παίρνοντας και την ομάδα στις πλάτες του στα δύσκολα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ποντάρει στον Γκος ενόψει της συνέχειας.