Ολυμπιακός: Θα ψάξει τη ρεβάνς στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ξεχάσει την ήττα στην Πόλη στον πρώτο γύρο και στο ΣΕΦ θα ψάξει τη ρεβάνς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Ολυμπιακός: Θα ψάξει τη ρεβάνς στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε θα διεκδικήσουν την 5η θέση στην αυλαία της κανονικής περιόδου. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν την Παρασκευή στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της EuroLeague. Οι Πειραιώτες θα επιχειρήσουν όχι μόνο να νικήσουν, καταλαμβάνοντας την υψηλότερη δυνατή θέση, αλλά και να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα τους στο ματς του πρώτου γύρου στην Πόλη.

Υπενθυμίζεται πως στις 2 Νοεμβρίου, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, με σκορ 79-77. Οι Τούρκοι είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα (46-33 στο ημίχρονο), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μία καταπληκτική τρίτη περίοδο (12-24) μειώνοντας στον πόντο (58-57).

Το παιχνίδι στο τέλος είχε εξέλιξη... θρίλερ. Ο Άλεκ Πίτερς με τρίποντο μείωσε τη διαφορά στο σκορ σε 79-77. Στη συνέχεια, όμως, οι γηπεδούχοι αστόχησαν, τόσο με τον Σκότι Ουίλμπεκιν, όσο και με τον Νάιτζελ Χέιζ.

Στην τελευταία επίθεση, η μπάλα πήγε στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε τη δυνατότητα ακόμη και να πάρει το ματς. Η μπάλα πέρασε στα χέρια του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος παίζοντας με τον χρόνο, βρήκε τον δεξί διάδρομο. Πήγε για το ντράιβ, αλλά το σουτ που δοκίμασε μπροστά στον Γιώργο Παπαγιάννη βρήκε σίδερο. Άτυχος και ο Νίκολα Μιλουτίνοβ στη συνέχεια, καθώς η μπάλα αναπήδησε και δεν είχε την ευκαιρία να τελειώσει τη φάση ώστε να στείλει το ματς στην παράταση.

Για την ιστορία, ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε κάνει σπουδαίο ματς με 15 πόντους, ενώ από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Άλε Πίτερς, με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από τότε έχουν αλλάξει ορισμένα πράγματα. Ο Δημήτρης Ιτούδης αποχώρησε από τη θέση του προπονητή στη Φενέρμπαχτσε, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να έχει πάρει τα ηνία της τουρκικής ομάδας.