Ολυμπιακός: Να ξεμπερδεύει με την εξάδα

Απαραίτητη η νίκη στο Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα

Ολυμπιακός: Να ξεμπερδεύει με την εξάδα

Τα ψέματα τελειώνουν και σε δέκα μέρες ο Ολυμπιακός θα ξέρει τη θέση του στη φετινή Ευρωλίγκα. Τα πράγματα, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη και όλα θα κριθούν στο νήμα. Μόνο η Ρεάλ έχει ήσυχο το κεφάλι της, ως σίγουρη πρώτη, αλλά κι αυτή αγωνιά για τον αντίπαλό της στα πλέι οφ. Που μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολος (Εφές, Παρτιζάν, Μιλάνο) και να πάει …στράφι η 1η θέση της κανονικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός θέλει να …τρυπώσει στην τετράδα, αλλά δεν είναι στο χέρι του η κατάσταση. Ακόμη κι αν κάνει το «2 στα 2», δεν εγγυάται πως θα πετύχει τον στόχο του. Εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων και θέλει νίκες ή ήττες μόνο των Μπαρτσελόνα, Μονακό και μια ήττα τουλάχιστον του Παναθηναϊκού, ώστε να προκύψει ισοβαθμία με τον ΠΑΟ. Στο κόλπο βέβαια είναι και η Φενέρμπαχτσε, που κάνει ακόμη πιο πολύπλοκη την κατάσταση.

Για τον Ολυμπιακό προέχει το ματς της Πέμπτης με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη, ώστε να ξεμπερδεύει με την εξάδα και μετά να τα δώσει όλα με τη Φενέρ στο ΣΕΦ, για την τετράδα και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου μπορεί να είναι αδιάφορη, αλλά αυτό δεν πρέπει καν να το έχουν στο μυαλό τους οι Πειραιώτες. Ούτε επειδή κέρδισαν την Παρτιζάν σημαίνει ότι θα έχουν εύκολο έργο στη Stark Arena. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου παραδοσιακά δυσκολεύουν τον Ολυμπιακό και θα κυνηγήσουν μια νίκη γοήτρου.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος απ’ το ξεκίνημα. Με την Παρτιζάν έγινε η ανατροπή, αλλά αυτά δεν γίνονται κάθε μέρα. Αναμένουμε τα νέα και από τους Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ. Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι τουλάχιστον ένας μπορεί να ενισχύσει την ομάδα την Πέμπτη. Και το χρειάζεται ο Ολυμπιακός.