Ολυμπιακός: Ξέρει να κερδίζει ακόμη κι όταν όλα είναι εναντίον του!

Παλικαρίσια νίκη του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι και η τετράδα είναι εφικτή!

Ολυμπιακός: Ξέρει να κερδίζει ακόμη κι όταν όλα είναι εναντίον του!

Πέραν κάθε λογικής η νίκη του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι! Ένας Ολυμπιακός που έμοιαζε καταδικασμένος μέχρι το 30’, στην τελική ευθεία λες και τον άγγιξε μαγικό ραβδί, «μεταμορφώθηκε» και κάνοντας ένα τρομερό τέταρτο δεκάλεπτο (28-10 το επιμέρους σκορ) πάγωσε τη Stark Arena και πήρε μια τεράστια νίκη που του επιτρέπει να κάνει όνειρα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει έχοντας 13 ολόκληρα λιγότερα ριμπάουντ απ’ την Παρτιζάν, και με τους Σέρβους να μαζεύουν 18 επιθετικά! Και κατάφερε να κερδίσει, με τον πρώτο του σκόρερ φέτος, τον Άλεκ Πίτερς, να έχει μόλις 3 πόντους! Είχε όμως πειραιώτικη ψυχή στο τέλος και έναν …διαστημικό Γκος που τα έκανε όλα στη Stark Arena.

Τα εύσημα και στον Γιώργο Μπαρτζώκα, που του βγήκε η επιλογή να παίξει με 3 περιφερειακούς (Γκος, Ουόκαπ, Λαρεντζάκη) και «τεσσάρι» τον Παπανικολάου στο κρίσιμο σημείο. Και «πεντάρι» τον Φαλ που ήταν μακριά απ’ τον καλό του εαυτό, αλλά …αποζημίωσε τους πάντες, με το κάρφωμά του στο τέλος!

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε έτσι πέμπτος και …βύθισε στην αγωνία την Παρτιζάν που κινδυνεύει να μείνει εκτός δεκάδας και πλέι ιν. Με τις Μονακό και Μπαρτσελόνα να κερδίζουν, στο λιμάνι προσμένουν ήττα του Παναθηναϊκού στη Μπολόνια, ώστε να τον βάλουν από κάτω. Είναι και η Φενέρμπαχτσε στο κόλπο, αλλά μην ξεχνάμε ότι την έχει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, κι έχοντας χάσει μόλις με δύο πόντους στην Πόλη.

Είναι εφικτή λοιπόν η τετράδα για τους «ερυθρόλευκους» που την ερχόμενη εβδομάδα ξαναταξιδεύουν στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσουν τον Ερυθρό Αστέρα.

Εκείνο που κρατάμε από τη χθεσινή βραδιά είναι ότι ο Ολυμπιακός έδειξε πως ξέρει να κερδίζει, ακόμη κι όταν όλα είναι εναντίον του. Και αυτό είναι σημαντικό, πάρα πολύ σημαντικό!