Ολυμπιακός: Θρύλος Ghostbuster!

Η περίφημη ερυθρόλευκη αυταπάρνηση που επέστρεψε, αλλά και το ρεσιτάλ του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος που... αφυπνίστηκε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. 

Ολυμπιακός: Θρύλος Ghostbuster!

Ο Ολυμπιακός έδειχνε καταδικασμένος να χάσει στο Βελιγράδι απέναντι στην Παρτιζάν. Ήταν στο -13 στο 30' (59-46) και το χειρότερο ήταν πως η εικόνα του δεν ενέπνεε πως μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω. Είχε ηττηθεί κατά κράτος στα ριμπάουντ, αδυνατούσε να δημιουργήσει, υστερούσε στην άμυνα, ήταν ασταθής και στην επίθεση. Στο τέλος, όμως, μίλησε η ερυθρόλευκη αυταπάρνηση, σημειώνοντας μία ακόμη εντυπωσιακή ανατροπή, από αυτές που σφυρηλάτησαν τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Ο Ολυμπιακός στην τέταρτη περίοδο μπήκε στο παρκέ έχοντας το μαχαίρι στα δόντια. Το σχήμα με Ουόκαπ, Γκος, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου στο «4» και Φαλ λειτούργησε υποδειγματικά. Η ομάδα παρουσιάστηκε πιο σκληρή στην άμυνα, περισσότερο παθιασμένη, ήταν πιο ευέλικτη. Ένα γρήγορο σερί 12-0 με το... καλημέρα, ένα επί μέρους σκορ 10-28 και το σπουδαίο «διπλό» ήρθε με σκορ 69-74 μέσα στο Βελιγράδι. Η τελευταία περίοδος ήταν η μόνη στην οποία οι Πειραιώτες βγήκαν νικητές, καθώς είχαν χάσει στις τρεις προηγούμενες.

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, αν και έχασε τη μάχη στα ριμπάουντ (26-39), σημειώνοντας και φετινό αρνητικό ρεκόρ στη δημιουργία, έχοντας μόλις 11 ασίστ και 12 λάθη. Οι Σέρβοι εξαφάνισαν το ερυθρόλευκο πικ-εν-ρολ, περιόρισαν την κυκλοφορία της μπάλας του αντιπάλου, με τους φιλοξενούμενους να μετρούν και μόλις 6/20 (30%) τρίποντα στο ματς. Οι Πειραιώτες, όμως, είχαν για όπλο τους τα 10 κλεψίματα, τα οποία οδήγησαν σχεδόν όλα σε καλάθια στον αιφνιδιασμό.

Ήταν ματς και προσωπικοτήτων, με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος να πραγματοποιεί το κορυφαίο του παιχνίδι φέτος με τον Ολυμπιακό κόντρα στην Παρτιζάν. Ενδεχομένως και επειδή έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό, διάρκεια και σταθερότητα, ύστερα από μία ασύλληπτη φετινή κακοδαιμονία με τους σερί τραυματισμούς του. Λογικό ήταν να τον επηρεάσουν. Ένα ματς που αναμφίβολα θα του τονώσει και το ηθικό ενόψει της συνέχειας.

Ο Αμερικανός γκαρντ απέδειξε τους λόγους που ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον ήθελε διακαώς στην ομάδα. Έβγαλε πολλές άμυνες, μέτρησε 5 κλεψίματα, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε κάθε ευκαιρία σε καλάθι στον αιφνιδιασμό. Έτρεξε την ομάδα του υποδειγματικά στο ανοιχτό γήπεδο, ήταν ασταμάτητος στο γρήγορο παιχνίδι, τέλειωνε με άψογο τρόπο τις καταστάσεις στο τρανζίσιον. Έβαλε μεγάλα σουτ, δύσκολα τρίποντα, μοίρασε ασίστ. Έκανε σχεδόν τα πάντα στο παρκέ, δείχνοντας και ηγετικά στοιχεία. Με αυτόν τον Γκος, η περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού αναβαθμίζεται στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Οι Πειραιώτες πλέον ισχυροποιούν τη θέση τους στην πρώτη πεντάδα και έχουν βάλει πλώρη για μία θέση στην τετράδα. Απομένει ο αδιάφορος Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου την ερχόμενη αγωνιστική στο Βελιγράδι και το κρίσιμο ματς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην αυλαία στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το «2 στα 2», αλλά θα χρειαστεί να κάνουν μία... γκέλα και οι αντίπαλοι. Όμως, αυτό που έχουν να λένε στο μεγάλο λιμάνι, είναι πως είτε θα έχουν το αβαντάζ, είτε όχι, ξέρουν τον τρόπο για να φτάσουν στο φάιναλ φορ. Και δεν έχουν άδικο. Αίσθησή μας, πάντως, πως στις θέσεις 4-5 πιθανότατα θα βρεθούν οι δύο ελληνικές ομάδες.