Μπλατ: «Είμαι ικανοποιημένος από όλους τους νεοαποκτηθέντες παίκτες»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ χαρακτήρισε το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ως το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ντέρμπι και εξέφρασε την στήριξη του προς όλους τους νεοαποκτηθέντες παίκτες των «ερυθρολεύκων». 

Μπλατ: «Είμαι ικανοποιημένος από όλους τους νεοαποκτηθέντες παίκτες»

Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο ΣΕΦ, ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στο πρώτο του «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, σχολιάζοντας τα εξής: «Έχουμε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι μπροστά μας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Θα έλεγα πως είναι διπλή χαρά για όλους μας που θα βιώσουμε ένα τόσο σπουδαίο ματς. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, με παράδοση και ιστορία, ανάμεσα σε δύο δυνατούς αντιπάλους. Είναι ένα ιδιαίτερο ματς με αντιπαλότητα και ελπίζω να είναι αντάξιο της ιστορίας των ομάδων».

Για το ποιο θεωρεί πως θα είναι το «κλεδί» στο παιχνίδι που θα κρίνει το ματς: «Δεν θεωρώ πως το "κλείδί" είναι μόνο ένα πράγμα. Είναι αρκετά πράγματα τα οποία και θα πρέπει να κάνουμε σωστά για να βγούμε νικητές. Πρέπει να επαναλάβουμε ένα καλό εκτός έδρας ματς, όπως έχουμε κάνει φέτος. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είναι πολλά τα στοιχεία που συνθέτουν μία καλή εμφάνιση. Πρέπει να λειτουργήσουμε ομαδικά σαν σύνολο».

Για το πως αισθάνεται που θα βιώσει το πρώτο του ελληνικό ντέρμπι: «Έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές στο παρελθόν, τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τον Ολυμπιακό και ανέκαθεν γνώριζα την αντιπαλότητα, αλλά και την παράδοση που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων. Θα έλεγα πως είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ευρώπη. Τώρα έχω την ευκαιρία, αλλά και την χαρά, να το βιώσω».

Για το αν θεωρεί πως ο Ολυμπιακός φέτος παίζει καλύτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια του: «Δεν θα συμφωνήσω. Δεν θεωρώ πως παίζουμε καλύτερα εκτός και χειρότερα εντός, ούτε θεωρώ πως υπάρχει πίεση όταν παίζουμε στο γήπεδο μας. Κάναμε απλά ένα κακό παιχνίδι κόντρας στην Αρμάνι Μιλάνο. Ήταν ένα ατυχές ματς. Από εκεί και πέρα και στο ΣΕΦ έχουμε πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις».

Για την είδηση πως δεν θα αγωνιστεί ο Στρέλνιεκς, θέλησε να… κρύψει τα σχέδια του: «Ποιος είπε πως δεν θα παίξει; Εγώ δεν είπα κάτι… Είναι αμφίβολος, βλέπουμε μέρα την μέρα πως θα πάει, θα τον περιμένουμε και θα αποφασίσουμε την τελευταία στιγμή».

Για την μέχρι τώρα απόδοση των νεοαποκτηθέντων παικτών του Ολυμπιακού στην EuroLeague: «Νομίζω πως όλοι οι νέοι παίκτες μας έχουν παίξει εξαιρετικά. Έχουμε παίκτες όπως οι ΛεΝτέι και Γκος, που αγωνίζονται για πρώτη φορά φέτος στην EuroLeague, που δεν είχαν εμπειρία, αλλά εκτιμώ πως μέχρι στιγμής έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Είναι ο πρώτος τους χρόνος στην EuroLeague, χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, είναι κάτι που το ξέραμε, αλλά μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος από εκείνους».

Για το πως θα προετοιμαστεί για το πρώτο του παιχνίδι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: «Είναι σίγουρα το πρώτο μου ντέρμπι, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά στην καριέρα μου έχω αγωνιστεί σε αρκετά παρόμοια ντέρμπι στο παρελθόν. Έχω την εμπειρία, είμαι έτοιμος. Είναι το πρώτο μου ελληνικό ντέρμπι, αλλά δεν είναι το πρώτο της καριέρας μου. Έχω αντιμετωπίσει αρκετά κρίσιμα και σημαντικά ματς, θα προετοιμάσω τον εαυτό μου όπως κάνω συνήθως».