Ολυμπιακός: Πίτερς σε ρόλο Βεζένκοφ

Ο τρομερός φέτος Άλεκ Πίτερς, κάνει σεζόν καριέρας, αναλαμβάνει  ρόλο ηγέτη στον Ολυμπιακό και τα νούμερά του αγγίζουν εκείνα του Σάσα Βεζένκοφ. 

Ολυμπιακός: Πίτερς σε ρόλο Βεζένκοφ

Το τόνισε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε πρόσφατες δηλώσεις του πως «το καλοκαίρι χάσαμε δύο σημαντικούς παίκτες για εμάς και δεν ήταν εύκολο να καλύψουμε τις απουσίες τους». Ο λόγος φυσικά για την αποχώρηση των Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Σλούκα. Και πώς να αντικαταστήσεις επάξια τον πρώτο, ο οποίος έκανε μία εκπληκτική σεζόν (2022-23: 17,6 πόντοι, 65,5% δίποντα, 37,8% τρίποντα, 87,9% βολές, 6,8 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ, 0,9 κλεψίματα) παίρνοντας δικαίως και το βραβείο του MVP στην Ευρωλίγκα. Καλό σουτ από την περιφέρεια, έξοχη κίνηση μακριά από την μπάλα, καλή αίσθηση με το αντίπαλο καλάθι, ενεργή συμμετοχή στο κομμάτι της πάσας, αποτελεσματικότητα στα ριμπάουντ.

«Εκ των έσω» ήταν η απάντηση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος ήταν σίγουρος πως εφόσον έδινε περισσότερο ενεργό χρόνο στον Άλεκ Πίτερς, τότε ο Αμερικανός φόργουορντ θα έδειχνε έμπρακτα την γκάμα των δυνατοτήτων του. Πέρσι ήταν αδύνατον να το κάνει καθώς είχε μπροστά του έναν χαρισματικό «μονόκερο» ο οποίος έπαιζε κοντά στα 30 λεπτά σε κάθε ματς. Και μέχρι στιγμής ο μουσάτος φόργουορντ τον δικαιώνει καθώς οι αριθμοί του πλησιάζουν αρκετά την απόδοση του Βούλγαρου διεθνούς. Τι κάνει φέτος στην Ευρωλίγκα; Αριθμεί 14,3 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (59,7% δίποντα, 54,5% τρίποντα, 88,9% βολές), 5,1 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 0,5 κλεψίματα.

Κόντρα στη Βιλερμπάν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Όχι μόνο έβαλε μεγάλα σουτ, σημειώνοντας πληθωρική εμφάνιση (17 πόντοι, 5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), αλλά έδειξε και ηγετικά στοιχεία, παίρνοντας την ομάδα στις πλάτες του στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Ένα από τα θετικά του στοιχεία, κάνοντας σεζόν καριέρας φέτος, είναι η ικανότητά του να προσφέρει άμεσα σκοράρισμα. Αυτό το έδειξε (και) κόντρα στη γαλλική ομάδα στο Φάληρο, αφού είχε 17 πόντους με μόλις 11 σουτ. Οι 8 από αυτούς τους πόντους ήρθαν στην 4η περίοδο, σε στιγμές που η μπάλα... έκαιγε.

Δεν ήταν όμως μόνο η επίθεση. Ο Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους» έως και το 2026, έκανε πολύτιμα πράγματα και σε άλλους τομείς. Μάρκαρε αποτελεσματικά τον Εντιαγέ, έκλεινε χώρους, μάζευε ριμπάουντ, ενώ έδωσε και δύο κρίσιμες ασίστ που έδωσαν άλλους πέντε πόντους στην 4η περίοδο (ένα τρίποντο του Μακ Κίσικ και ένα καλάθι του Φαλ), κάτι που σημαίνει ότι ήταν υπεύθυνος για 13 από τους 26 πόντους του Ολυμπιακού. Στα δύσκολα και στα κρίσιμα έκανε το βήμα μπροστά.

Είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρωλίγκα, παίζει σπουδαίο μπάσκετ φέτος, λειτουργεί με μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητές του. Έχει μεγάλη έφεση στην επίθεση, αλλά είναι σημαντικό για εκείνον να νιώσει πρωταγωνιστής. Γιατί θα έρθουν φέτος στιγμές, αλλά και παιχνίδια, στα οποία θα κληθεί να πάρει το κρίσιμο σουτ. Και μέχρι στιγμής δείχνει πως μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτού του ρόλου. Ας μην ξεχνάμε πως μπαίνουμε σιγά σιγά στον Απρίλη, σε ένα διάστημα που η σεζόν κορυφώνεται.