Ολυμπιακός: Πέντε λεπτά υπόθεση

Ο Ολυμπιακός κόντεψε να πληρώσει το κάκιστο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ένα θρυλικό ξέσπασμα στο τέλος έδειξε την ποιότητά του. 

Ολυμπιακός: Πέντε λεπτά υπόθεση

O Oλυμπιακός μας έχει συνηθίσει φέτος να κάνει τα καλύτερά του παιχνίδια στην τρίτη περίοδο. Αυτή τη φορά, όμως, οι Πειραιώτες έκαναν το χειρότερό τους δεκάλεπτο σε εκείνο το σημείο. Η Βιλερμπάν αντέδρασε, απάντησε με ένα επί μέρους σκορ 11-20 (54-55) και έβαλε... φωτιά στο ματς. Ήταν ανταγωνιστική μέχρι και το 34', με εκείνο το σουτάκι του Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος και διαμόρφωσε το 59-61 στο σκορ.

Κάπου εκεί, όμως, οι Πειραιώτες σεληνιάστηκαν, δείχνοντας την ποιότητά τους. Έβγαλαν «δαγκάνες» στην άμυνα, κράτησαν για 5 λεπτά δίχως σκορ τους Γάλλους και απέδειξαν το γιατί διαθέτουν την κορυφαία άμυνα στην Ευρωλίγκα. Οι άμυνες έδωσαν αιφνιδιασμούς, ακολούθως ήρθαν τα μεγάλα τρίποντα, ο Ολυμπιακός άρχισε να κυκλοφορεί έξοχα τη μπάλα, με το σερί να φτάνει στο 18-0 (77-61) λίγο πριν το τέλος. Μία... γκαζιά ήταν αρκετή για τους «ερυθρόλευκους» για να κάνουν το χρέος τους.

Ο Άλεκ Πίτερς έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο το τελευταίο διάστημα. Πληθωρική εμφάνιση με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, φωνάζοντας «παρών» στα κρίσιμα σημεία. Ο Αϊζάια Κάνααν, όμως, έκανε δεύτερο σερί κακό παιχνίδι, με τον Αμερικανό γκαρντ να ψάχνει τρόπο να βρει και πάλι ρυθμό στην επίθεση. Είναι άλλη ομάδα ο Ολυμπιακός όταν παίζουν και οι δύο ταυτόχρονα καλά και οι Πειραιώτες το έχουν ανάγκη, σε μία περίοδο που και ο Τόμας Ουόκαπ (λογικά) δεν μπορεί να προσφέρει το 100% των δυνατοτήτων του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί λογικά να... βράζει για την κακή εικόνα της ομάδας του στο τρίτο δεκάλεπτο, για ορισμένα εύκολα χαμένα λέι-απ, για την μαλθακότητα στην άμυνα στην τρίτη περίοδο, αλλά μπορεί να νιώσει περήφανος για το ομαδικό μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες μέτρησαν 24 ασίστ, έχοντας 5 παίκτες (Ουόκαπ 3, Γκος 5, Λαρεντζάκης 3, Φαλ 4, Πίτερς 3) με +3 ασίστ στην αναμέτρηση, δείγμα του ομαδικού πνεύματος που υπάρχει στο ερυθρόλευκο σύνολο.

Μόλις 3 αγώνες έμειναν για το τέλος της κανονικής διάρκειας. Όλα είναι ανοιχτά, καθώς το πρωτάθλημα φέτος είναι περισσότερο ανταγωνιστικό από ποτέ. Οι Πειραιώτες έχουν να παίξουν με Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και στην αυλαία θα υποδεχθούν τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, η οποία επίσης παλεύει για το πλεονέκτημα έδρας. Στο μεγάλο λιμάνι υπάρχει αυτοπεποίθηση πως μπορούν να κάνουν το «3 στα 3». Με πλεονέκτημα έδρας ή χωρίς, μικρή σημασία έχει, καθώς αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως έχει τις δυνατότητες να φτάσει σε ένα τρίτο συνεχόμενο Final Four. Και που να επιστρέψει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ...