Ολυμπιακός: Ζητείται αντίδραση

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (21:15) τη Βιλερμπάν, έχοντας στόχο να επιστρέψει στις νίκες στην EuroLeague.

Ολυμπιακός: Ζητείται αντίδραση

Ύστερα από το νικηφόρο σερί του που έφτασε στο 6-0, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Πόλη από την Εφές, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση. Το γεγονός πως ήταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πίσω στο σκορ είναι μία κατάσταση που δεν έχει συνηθίσει να βιώνει.

Παρά το γεγονός αυτό, όμως, οι Πειραιώτες όχι μόνο κρατούν την τύχη στα χέρια τους για μία θέση στην πρώτη εξάδα που δίνει απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά συνεχίζουν να ελπίζουν και για το πλεονέκτημα έδρας.

Ζητείται αντίδραση. Να υπερασπιστεί μέχρι τέλους το ΣΕΦ και να κυνηγήσει τα διπλά που έρχονται τις επόμενες αγωνιστικές στο Βελιγράδι κόντρα σε Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα.

Πρώτα, όμως, καλείται απόψε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στη Βιλερμπάν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η γαλλική ομάδα ναι μεν θεωρητικά είναι αδιάφορη, καθώς δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στα πλέι ιν, αλλά παραμένει ανταγωνιστική. Ναι μεν βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, αλλά την περασμένη εβδομάδα νίκησε την Εφές (84-80), ενώ πριν από λίγες μέρες έχασε στο τέλος (98-90) από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι Νάντο Ντε Κολό (12,3 πόντοι, 3,9 ασίστ), Πάρις Λι (11,8 πόντοι, 5,4 ασίστ) και Τζέφρι Λοβέρν (12,1 πόντοι, 5,2 ριμπάουντ), είναι η τριάδα πάνω στην οποία βασίζεται η Βιλερμπάν. Ζητούμενο για τους Πειραιώτες να πιέσουν στην άμυνα, να βγάλουν τη σκληράδα που δεν έδειξαν κόντρα στην Εφές και να κάνουν το παιχνίδι τους στην επίθεση.

Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, κίνηση μακριά από την μπάλα, ασφάλεια στα ριμπάουντ και στόχευση για γρήγορο καλάθι στον αιφνιδιασμό. Οι Πειραιώτες αναμένεται να κλείσουν τους χώρους στο «ζωγραφιστό» και να δώσουν το μακρινό σουτ στον αντίπαλο, καθώς η Βιλερμπάν είναι τελευταία σε ευστοχία στο τρίποντο (33%).