Ολυμπιακός: Με ορμή κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια

Ο φορμαρισμένος Ολυμπιακός ναι μεν θα έχει απουσίες απόψε στο Φάληρο, αλλά είναι αποφασισμένος να πάρει τον «τελικό» κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια. 

Ολυμπιακός: Με ορμή κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια

Ο Ολυμπιακός στις 22:00 δίνει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του στην τρέχουσα σεζόν στην EuroLeague. Ενδεχομένως το μέχρι στιγμής πιο κρίσιμο. Οι Πειραιώτες υποδέχονται τη Βίρτους Μπολόνια σε ένα ματς... τελικό! Ο λόγος;

Η Βίρτους αυτήν τη στιγμή έχει ρεκόρ 17-10, βρίσκεται στην 5η θέση, αλλά ουσιαστικά ισοβαθμεί στην 3η μαζί με Παναθηναϊκό και Μονακό. Μία θέση πιο κάτω (6η) είναι το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Με νίκη, λοιπόν, απόψε στο ΣΕΦ οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο θα πιάσουν στην κατάταξη τους Ιταλούς αλλά θα τους… καβαλήσουν κιόλας.

Άλλωστε, στη γειτονική χώρα είχαν χάσει με μόλις ένα καλάθι (69-67) και η διαφορά αναμφίβολα μπορεί να καλυφθεί εύκολα. Υπάρχει απόψε ένα μεγάλο «πρέπει» για νίκη, στο οποίο καλείται να ανταποκριθεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήδη μετράει ένα νικηφόρο σερί 4-0 (Άλμπα, Μπάγερν, Βαλένθια, Ζαλγκίρις) στην Ευρωλίγκα. Ας μην ξεχνάμε πως το χρονικό σημείο είναι κομβικό.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι νταμπλούχοι Ελλάδας φιλοξενούν τον Παναθηναϊκό, ενώ παράλληλα και η Βίρτους θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ. Ευκαιρία για την ομάδα του Κώστα Παπανικολάου να πάρει τις νίκες που θέλει, να κάνει γερό μπάσιμο στην πρώτη τετράδα και να κρατάει την τύχη στα χέρια της μέχρι τέλους της κανονικής περιόδου.