Ολυμπιακός - Βίρτους: Όταν το έχασε μέσα από τα χέρια του στη Μπολόνια

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε κρίσιμο ματς κόντρα στη Βίρτους στο ΣΕΦ - Ακόμη θυμούνται στο μεγάλο λιμάνι τον άδοξο τρόπο με τον οποίο έχασαν στη Μπολόνια. 

Ολυμπιακός - Βίρτους: Όταν το έχασε μέσα από τα χέρια του στη Μπολόνια

Ο Ολυμπιακός στον πρώτο γύρο της EuroLeague έχασε μέσα από τα χέρια του το παιχνίδι στη Μπολόνια απέναντι στη Βίρτους. Ηττήθηκε με 69-67, αν και είχε κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι για περίπου 35 λεπτά.

Είχε προηγηθεί με +12 (28-40) στο ημίχρονο, με +7 (55-62) στο 34' με το κάρφωμα του Μουσταφά Φαλ, έλεγχε τον ρυθμό, αλλά στο τέλος ξέμεινε από δυνάμεις. Κόλλησε στην επίθεση, με τον πρώην «ερυθρόλευκο» Ντάνιελ Χάκετ να του κάνει τη... ζημιά στο τέλος.

Έπαιξε ομαδικά (20 ασίστ), πήρε τα ριμπάουντ (36-38), αλλά ήταν άστοχος από την περιφέρεια (7/29-24,1%). Είχαν κινηθεί σε... ρηχά νερά και οι Άλεκ Πίτερς (0/4 τρίποντα, 7 πόντοι) και Αϊζάια Κάνααν (2/6 τρίποντα, 6 πόντοι), με αποτέλεσμα να αδυνατεί να βρει στο τέλος έναν παίκτη στην επίθεση για να κουβαλήσει την ομάδα.

Είχε ενδιαφέρον και η τελευταία φάση του αγώνα. Ο Τόρνικε Σενγκέλια κόπησε από τον Μουσταφά Φαλ. Η κατοχή πέρασε στον Ολυμπιακό, ο οποίος έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πάσαρε στον Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος δεν είχε καλή ισορροπία στο παρκέ. Του επανέφερε την μπάλα, με τον «Λάρι» να παίρνει πάνω του το τρίποντο για νίκη, αλλά η μπάλα βρήκε σίδερο.