Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ επέστρεψε και αλλάζει τον Ολυμπιακό

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ φώναξε «παρών» στο Κάουνας, το παιχνίδι του αναβαθμίζει τον Ολυμπιακό και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον επανέφερε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός: Ο ΜακΚίσικ επέστρεψε και αλλάζει τον Ολυμπιακό

Ο Σακίλ Μακ Κίσικ αποτελεί βασικό και ενεργό μέλος στις επιτυχίες του Ολυμπιακού την τελευταία τριετία. Φέτος το καλοκαίρι, όμως, δεν επέστρεψε στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, ενώ στην πορεία τού βγήκαν και τραυματισμοί. Προβλήματα τα οποία τον κράτησαν πίσω, με αποτέλεσμα ο παίκτης να μην είναι 100% υγιής, αλλά ούτε και στην απαραίτητη φυσική κατάσταση. Όσοι γνωρίζουν καλά αυτή την ομάδα, είχαν να λένε πως πρόκειται για μία σημαντική απουσία, καθώς ο αθλητικός Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, έχει κομβικό ρόλο στο ροτέισον των «ερυθρολεύκων». Ύστερα από αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, ο παίκτης έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και στο Κάουνας φώναξε βροντερό «παρών». «Ο Σακ επέστρεψε», σχολίασε με στόμφο ο συμπαίκτης του Τόμας Ουόκαπ, διότι ξέρει πολύ καλά τη δυναμική, αλλά και την ποιότητα του συμπατριώτη του.

Τι είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον Σακίλ Μακ Κίσικ; Το γεγονός πως ερχόμενος από τον πάγκο μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Η ευχέρειά του στο «ένας με έναν», η ικανότητά του να δημιουργεί φάσεις για τον εαυτό του. Το στοιχείο του απρόβλεπτου. Η έφεση του στο να τρέχει την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο και να προσφέρει πόντους σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Το ταλέντο του να κινείται γρήγορα, να έχει σβέλτο πρώτο βήμα, να δημιουργεί ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και να διεισδύει σαν... ταύρος μέσα στη ρακέτα. Η ασύλληπτη ορμή του όταν επιτίθεται μέσα στο καλάθι, μπορεί να κάνει σμπαράλια κάθε αντίπαλη άμυνα, αξιοποιώντας τα πλούσια αθλητικά του προσόντα. Είναι πράγματα που έλειψαν από το παιχνίδι του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα, αλλά ο Σακίλ Μακ Κίσικ επέστρεψε!

Εντυπωσιακή εμφάνιση στο Κάουνας, κάνοντας το καλύτερό του παιχνίδι στην τρέχουσα σεζόν. Σε 23 λεπτά στο παρκέ μέτρησε 20 πόντους, με 5/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 4/5 βολές, συν 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, κάνοντας σχεδόν τα πάντα στο γήπεδο. Έπαιξε βέβαια κατά κύριο λόγο στο «2» λόγω ελλείψεων (Λαρεντζάκης, Γκος, Μήτρου-Λονγκ) στην περιφέρεια, αλλά ο «Σακ» έχει αποδείξει πως μπορεί να παίξει με άνεση τόσο σαν σούτινγκ-γκαρντ, όσο και στο «3». Είχε κομβικό ρόλο κόντρα στη Ζαλγκίρις. Τιμώρησε την πρώτη γραμμή άμυνας των Λιθουανών, αλλά και το γεγονός ότι έπαιζαν «άντερ» στα δικά του πικ εν ρολ δίνοντας λύσεις στην 4η περίοδο, όταν και κλείδωσε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός.

Η επιστροφή του Σακίλ Μακ Κίσικ στα υψηλά στάνταρ απόδοσης θα λέγαμε πως είναι μία νέα... μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Όταν ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ παίζει καλά, αυτόματα αναβαθμίζει το παιχνίδι της ομάδας του, δίνοντάς της ρυθμό και ενέργεια. Σε μία ομάδα που ξέρει να λειτουργεί σαν μία καλοκουρδισμένη μηχανή, η ικανότητά του να προσφέρει το στοιχείο του απρόβλεπτου, τον κάνει υπεροπολύτιμο, Το ταλέντο του να μπορεί να κάνει άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα, βγάζοντάς την από τη συνέπεια της, μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπίες, αλλά και χώρους τους οποίους μπορεί να αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαμογελά για την αγωνιστική επάνοδο του παίκτη του στα υψηλά στάνταρ απόδοσης και αμέσως επανέφερε (όπως αναμενόταν) τον Μακ Κίσικ στις εγχώριες διοργανώσεις. Εκτός έμεινε ο Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιείται στην Ευρωλίγκα. Πλέον, απομένει μόνο μία αλλαγή για τους Πειραιώτες στο ελληνικό πρωτάθλημα, η οποία και θα αξιοποιηθεί με την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοβ, όταν ο Σέρβος σέντερ αναρρώσει.