Πίτερς-Κάνααν: Το πιο «καυτό» δίδυμο στα τρίποντα στην EuroLeague το έχει ο Ολυμπιακός

Το τρίποντο είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο στο σύγχρονο μπάσκετ και ο Ολυμπιακός διαθέτει το καλύτερο δίδυμο σουτέρ από την περιφέρεια στην EuroLeague. 

Πίτερς-Κάνααν: Το πιο «καυτό» δίδυμο στα τρίποντα στην EuroLeague το έχει ο Ολυμπιακός

Το σύγχρονο μπάσκετ έχει πάει περισσότερο στο ατομικό ταλέντο, στην αθλητικότητα, στην ταχύτητα και κυρίως στο τρίποντο. Το περιφερειακό σουτ είναι ένα από τα πιο πολύτιμα στοιχεία στο σπορ στη σύγχρονη εποχή του. Όποια ομάδα το διαθέτει σαν όπλο της, διαθέτει τεράστιο αβαντάζ. Ο Ολυμπιακός είναι μέσα στην κορυφαία οκτάδα στο ποσοστό ευστοχίας πίσω από τα 6,75 μέτρα, εκτελώντας στο τρίποντο με 37,4%. Υπάρχει βελτίωση σε σχέση με πέρσι.

Ο Ολυμπιακός ποντάρει φέτος στο τρίποντο, βγάζει φάσεις για ελεύθερα σουτ ύστερα από καλή κυκλοφορία της μπάλας, θέλει να το κάνει μέρος του παιχνιδιού του και το έχει καταφέρει. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη ευστοχία των Άλεκ Πίτερς και Αϊζάια Κάνααν. Σύμφωνα μάλιστα με τη στατιστική, αποτελούν το κορυφαίο δίδυμο στην EuroLeague. Μόνο ο Ολυμπιακός διαθέτει δύο παίκτες του στην πρώτη δεκάδα με τους πιο εύστοχους παίκτες πίσω από τα 6,75 μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο Άλεκ Πίτερς είναι ο τρίτος πιο εύστοχος παίκτης στην EuroLeague από την περιφέρεια, μετρώντας 54,8% ποσοστό ευστοχίας πίσω από τα 6,75 μέτρα. Έχει 51/93 προσπάθειες. Έχει βρει τρομερό ρυθμό στα τρίποντα, μετρώντας μέσον όρο σχεδόν δύο εύστοχα τρίποντα σε κάθε ματς. Χέρι αλφάδι κάθε φορά που βρίσκεται ελεύθερος, εκτελώντας σχεδόν από κάθε θέση, ενώ πλέον είναι πιο εύστοχος και μετά από ντρίμπλα.

Ο Αϊζάια Κάνααν είναι στην ένατη θέση με τους πιο εύστοχους παίκτες από την περιφέρεια, έχοντας ποσοστό ευστοχίας 46,6% από την περιφέρεια. Συγκεκριμένα αριθμεί 68/146 προσπάθειες, κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 9/14 τρίποντα στο ΣΕΦ απέναντι στην Άλμπα. Γρήγορη εκτέλεση και παίκτης ρυθμού, καθώς όταν μπουν τα πρώτα σουτ, ύστερα δεν έχει σταματημό.