Πολονάρα: «Ένιωθα σαν να με είχε πατήσει τρένο» (vid)

Συγκλονιστικός ο Ακίλε Πολονάρα μίλησε με δάκρυα στα μάτια για την περιπέτειά του με τον καρκίνο και την τιτάνια προσπάθειά του να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους

Πολονάρα: «Ένιωθα σαν να με είχε πατήσει τρένο» (vid)

Για το θέμα υγείας που συγκλόνισε τον ίδιο, όσο και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, μίλησε ο Ακίλε Πολονάρα.

Με δάκρυα στα μάτια θυμήθηκε το διάστημα που έμεινε εκτός δράσης κάνοντας χημειοθεραπεία για να ξεπεράσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε ξαφνικά.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική λίγκα (LBA) ο 32χρονος Ιταλός φόργουορντ της Βίρτους Μπολόνια αποκάλυψε το πως έμαθε το πρόβλημά του με την εμφάνιση όγκου στους όρχεις.

Στις 6 Οκτωβρίου έλαβε ένα e-mail από τον εισαγγελέα του αντιντόπινγκ κοντρόλ για ορισμένα ασυνήθιστα σημάδια στις τελευταίες εξετάσεις αίματος που είχε κάνει. Και τότε ήταν που ανακάλυψε ότι είχε όγκο στους όρχεις.

«Αφού πήγα την κόρη μου στο κρεβάτι, έφτασε το μήνυμα από τον εισαγγελέα του αντιντόπινγκ, κάτι που δεν μου είχε συμβεί ποτέ. Άρχισα να ψάχνω στο ίντερνετ και βρήκα ένα άρθρο που μιλούσε για τον Φρανσέσκο Ατσέρμπι (σ.σ. ποδοσφαιριστής της Ίντερ). που είχε το ίδιο πράγμα» ανέφερε αρχικά ο Πολονάρα και συνέχισε:

«Ήμουν σίγουρος ότι δεν είχα βγει θετικός στο ντόπινγκ, αλλά ανησύχησα γιατί νόμιζα ότι το σώμα μου ήθελε να μου πει κάτι. Την επόμενη μέρα πήγα με τον Ντιέγκο Ρίζο τον γιατρό της Βίρτους Μπολόνια σε έναν ουρολόγο, του έκανα κάποιες ερωτήσεις και του είπα για τη νεοπλασία του Ατσέρμπι», είπε για να λάβει την απάντηση: «Ναι, αλλά όπως είδες, επέστρεψε».

Και σχολίασε επ' αυτού πως «Ο γιατρός το έκανε σαν να μου έλεγε ότι δεν κινδύνευα να χάσω τη ζωή μου».

Ο Πολονάρα θυμήθηκε επίσης ότι μετά τον αγώνα της Βίρτους με τη Βαρέζε, ο προπονητής Λούκα Μπάνκι μπήκε στα αποδυτήρια και ξεκίνησε την ομιλία μετά το ματς λέγοντας "δυστυχώς, ο Ακίλε πρέπει να σταματήσει λόγω όγκου στους όρχεις".

Όλη η ομάδα στάθηκε αμέσως δίπλα μου αφού κανείς δεν ήξερε τίποτα» τόνισε ο Πολονάρα και συμπλήρωσε: «Η γυναίκα μου μού έλεγε να ηρεμήσω γιατί δεν ήταν τίποτα σοβαρό, αλλά ήξερα ότι πονούσε και αυτή και ότι έπρεπε να κάνει τα πάντα για να σιγουρευτεί ότι η κόρη μου δεν θα το εισέπραττε άσχημα».

Ο Πολονάρα περιέγραψε τη χημειοθεραπεία του ως «σκληρή», καθώς περιελάμβανε την πλήρωσή του με υγρά επτά ώρες την ημέρα. «Πρέπει να έχω πάρει δυο κιλά. Όταν άρχισα να προπονούμαι ξανά, έκανα κοιλιακούς μου και ένιωθα νεκρός. Ένιωθα σαν να με είχε πατήσει τρένο».

Παραδέχτηκε ακόμα πως έκανε κάποιες σκέψεις όσον αφορά το πρόωρο τέλος της καριέρας του, σημειώνοντας: «Καταλαβαίνεις πολλά όταν σου συμβαίνουν τέτοια πράγματα».