Σφαιρόπουλος: «Είμαστε στη μέση ενός... πολέμου»

Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ενόψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων (2/2, 21:00) στην Euroleague.

Σφαιρόπουλος: «Είμαστε στη μέση ενός... πολέμου»

Τις σκέψεις του για το παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα ανέλυσε ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, Γιάννης Σφαιρόπουλος, πριν οι δύο ομάδες τεθούν αντιμέτωπες στην Euroleague (2/2, 21:00).

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα, θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες απέναντι τους, ξέρουμε πόσο καλοί είναι. Δεν θα είναι όμως εύκολο και για αυτούς, θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο δύσκολος αντίπαλος γίνεται.

«Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο επιθετικοί, να παλεύουμε για κάθε μπάλα, να είμαστε έξυπνοι στην επίθεση και να παίζουμε με τον δικό μας τρόπο, όπως θέλουμε να παίξουμε, αυτό είναι το κλειδί», επεσήμανε αρχικά και συνέχισε:

«Η Μπαρτσελόνα είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, δεν θα ξεχώριζα κανένα παίκτη, έχουν πολλή δύναμη στην περιφέρεια. Είδατε στον αγώνα με τη Βίρτους, ο Κάλινιτς έπαιξε σχεδόν 30 λεπτά και σημείωσε έξι πόντους. Άρα, το θέμα δεν είναι πόσους βαθμούς έδωσες, αλλά το πώς είσαι στο γήπεδο. Πρέπει να σταματήσουμε όλους τους παίκτες, δεν πρέπει να επικεντρωθούμε σε έναν, γιατί μετά θα μας ξεπεράσουν οι άλλοι».

Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Είμαστε στη μέση της σεζόν, είμαστε στη μέση της δουλειάς και όταν είσαι στη μέση ενός πολέμου, τότε δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα βγαίνουν… μεταπολεμικά. Θα δούμε τι έχουμε κάνει σε σχέση με αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Τώρα όλο το ενδιαφέρον είναι στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα και στο πώς θα παίξουμε εναντίον της. Πάντα πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε καλύτεροι και να βελτιωνόμαστε».