Μπλατ: «Xασαμε την ευκαιρία - o ΛεΝτέι πιστεύω πως θα γίνει ο νέος Χάινς»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στάθηκε στο κακό τρίτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού, τόνισε πως ο Σπανούλης δεν γίνεται να βάζει όλα τα σουτ και επεσήμανε πως ο ΛεΝτέι μπορεί να γίνει ο νέος Χάινς. 

Μπλατ: «Xασαμε την ευκαιρία - o ΛεΝτέι πιστεύω πως θα γίνει ο νέος Χάινς»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου σχολιάζονας τα εξής “Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, θα μπορούσαμε να φτάσουμε εμείς στη νίκη. Πρέπει να παίζεις διαρκώς καλά 40 λεπτά για να κερδίσεις μία ομάδα του διαμετρήματος της ΤΣΣΚΑ. Κάναμε τρία πολύ καλά δεκάλεπτα, αλλά η διαφορά έγινε στο ένα που δεν ήμασταν καλοί. Είχαμε την ευκαιρία, νιώθουμε απογοήτευση που δεν κερδίσαμε μία τόσο καλή ομάδα”, είπε στην αρχική του τοποθέτηση και συνέχισε: “Κάναμε πολλά λάθη στην τρίτη περίοδο, επτά στο σύνολο. Η ΤΣΣΚΑ κατάλαβε ότι πρέπει να βγει με επιθετικότητα στο γήπεδο. Τα επτά λάθη σε μία περίοδο είναι θεόρατος αριθμός. Αυτή είναι η εξήγηση μου”.

Τι λέει για τα τρίποντα του Ροντρίγκεθ και το χαμηλό σκορ; “Η ΤΣΣΚΑ βρήκε τον τρόπο να κερδίσει ακόμα και από τη στιγμή που το ματς πήγε έτσι όπως το θέλαμε και αυτό δείχνει τι αξίζει. Ο Ροντρίγκεθ έπαιξε ρόλο με τα έξι τρίποντα (6/10), ειδικά σε ένα ματς με τόσο μικρή διαφορά”.

Για τα σουτ του Σπανούλη, τα εύστοχα και το ένα κρίσιμο άστοχο αλλά και την απόδοση του συνολικά (16π.), τόνισε: “Ο Σπανούλης έκανε σπουδαία δουλειά, ειδικά στην τέταρτη περίοδο. Δεν μπορείς να τα βάζεις όλα, δεν μπορεί να περιμένεις πραγματικά να πετυχαίνει κάποιος όλα όσα του ζητάς. Αλλά και ο Γκος έκανε επίσης εξαιρετική δουλειά. Είναι η πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα, στο κορυφαίο επίπεδο. Πιστεύω πως αυτό είναι σημαντικό. Ίσως η ΤΣΣΚΑ να βρίσκεται πιο μπροστά αυτήν την εποχή. Ίσως εγώ να έφταιξα που δεν βρήκε τρόπο να πετύχουμε περισσότερα καλάθια”.

Όσο για τον Ζακ ΛεΝτέι και το αντίστοιχο στυλ με τον Κάιλ Χάινς, ο Μπλατ σημείωσε: “Κάποτε ο Ολυμπιακός έφερε στην ομάδα του, στο πρόγραμμα του, έναν παίκτη ονόματι Κάιλ Χάινς και τώρα βρίσκεται στη δική σας γειτονιά. Ο Ζακ πιστεύω να γίνει σαν τον Κάιλ Χάινς, να γίνει ένας σημαντικός παίκτης της Ευρωλίγκας. Περιμένω περισσότερα στο μέλλον”.