Μποζίκας: «Ο πρώτος στόχος στην Euroleague είναι να μπούμε στα πλέι οφ»

Το σχόλιο του Γιώργου Μποζίκα μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Μπασκόνια.

Μποζίκας: «Ο πρώτος στόχος στην Euroleague είναι να μπούμε στα πλέι οφ»

Ο συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο του Ολυμπιακού, Γιώργος Μποζίκας είπε στην κάμερα της NOVA:

Για την ήττα από την Μπασκόνια: «Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να μας προβληματίσει. Για πρώτη φορά φέτος δεν ήμασταν συμπαγείς. Είχαμε θέματα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Από το πρώτο ημίχρονο είχαμε σημάδια που δεν ελέγχαμε το παιχνίδι. Θα έπρεπε να έχουμε μια διαφορά 10π. Είχαμε πολλές ευκαιρίες στο +5 να πάρουμε διψήφια διαφορά και τις χάσαμε. Η Μπασκόνια έμεινε στο παιχνίδι. Κάναμε 17 λάθη, δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά. Ήταν θέμα χρόνου να βρει τον ρυθμό της η Μπασκόνια. Σε κάποια στιγμή τα παρατήσαμε κιόλας και αυτό είναι κακό σημάδι. Δεν ήταν κάποιος σε καλή μέρα για να μας τραβήξει. Δεν δείξαμε ένα συμπαγές σύνολο που θα παλέψει. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να αναλύσουμε τα λάθη μας και να μην έχουμε ξανά αυτή την εικόνα.

Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Δεν θεωρώ ότι με την Μπαρτσελόνα είχαμε κακή απόδοση, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο το παλέψαμε. Η εμφάνισή μας σήμερα πρέπει να μας προβληματίσει. Και στις δύο πλευρές του γηπέδου δεν δείξαμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Σίγουρα, η εικόνα στην επίθεση πρέπει να μας προβληματίσει. Τα λάθη ήταν πολλά, είχαμε έλλειψη δημιουργίας, οι δύο πόιντ γκαρντ μας ήταν σε κακή μέρα. Δεν βρήκαμε καλές επιλογές. Πρέπει να μένουμε στο παιχνίδι και το πλάνο μας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε προβλήματα από το πουθενά, έχει συμβεί σε όλες τις ομάδες. Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα. Πρέπει να κάνουμε ένα reset και να δούμε τα επόμενα παιχνίδι».

Για τις χαμένες ισοβαθμίες με Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια: «Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Εσύ παίζεις τα παιχνίδια και στο τέλος βλέπεις τι έχεις κάνει. Αν έχεις τις ισοβαθμίες, καλώς. Αν δεν τις έχεις είναι πρόβλημα. Πρέπει να δούμε κάθε ματς ξεχωριστά. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και στο τέλος πιστεύω θα κατακτήσουμε τους στόχους μας. Ο πρώτος στόχος στην Euroleague είναι να μπούμε στα πλέι οφ. Η θέση δεν έχει σημασία. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε».