Μπισάνγκ: «Οι πολλαπλές αντιδράσεις, ξεκινώντας από εκείνη του Ολυμπιακού, με συγκίνησαν»

Ο διαιτητής του Ολυμπιακός - Βαλένθια, Ζοζέφ Μπισάνγκ, ο οποίος ζήτησε να καταγραφεί ρατσιστική επίθεση από οπαδό προς το πρόσωπό του, αναφέρθηκε στο περιστατικό και τις πολλές αντιδράσεις που τον συγκίνησαν, ξεκινώντας με εκείνη του Ολυμπιακού.

Μπισάνγκ: «Οι πολλαπλές αντιδράσεις, ξεκινώντας από εκείνη του Ολυμπιακού, με συγκίνησαν»

Στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού - Βαλένθια ο διαιτητής Ζοζέφ Μπισάνγκ ζήτησε να καταγραφεί στο φύλλο αγώνα ρατσιστική επίθεση από οπαδό προς το πρόσωπό του.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός αντέδρασε αστραπιαία, όχι μόνο καταδικάζοντας το συμβάν, αλλά αποκλείοντας διά βίου τον συγκεκριμένο οπαδό από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μία στάση που χαιρετίστηκε από άπαντες στη EuroLeague.

Ο Μπισάνγκ μίλησε για πρώτη φορά για το περιστατικό στο Φάληρο, σχολιάζοντας και την άμεση κίνηση των Πειραιωτών: «Οι πολλαπλές αντιδράσεις, ξεκινώντας από εκείνη του Ολυμπιακού, με συγκίνησαν.

Αυτό το φαινόμενο, αυτή η μάστιγα είναι δυστυχώς μία αντανάκλαση της κοινωνίας, η οποία μεταφέρεται στα γήπεδα. Αντιμετώπισα μία κατάσταση αλλά όλοι μας είμαστε θύματα. Η δουλειά μου σαν διαιτητής είναι να παίρνω αποφάσεις για μία κατάσταση».