Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι: Οι αρχηγοί και οι «νέοι»...

Ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη... έσυραν τον χορό και οι Γκος και Λεντέι έδωσαν το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό στη νίκη του επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ (88-80).

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι: Οι αρχηγοί και οι «νέοι»...

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει πολλούς λόγους να είναι ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του επί των ισραηλινών, αφού όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν έκαναν τη δουλειά τους στο παρκέ.

Όταν η Μακάμπι έδειχνε ότι θα διεκδικήσει κάτι από το ματς, οι... παλιοσειρές Σπανούλης και Πρίντεζης φρόντισαν να ανεβάσουν τη διαφορά, ενώ σχεδόν όλοι οι συμπαίκτες τους, τους ακολούθησαν σε απόδοση. Γκος και Λεντέι έκαναν τα καλύτερά τους παιχνίδια μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα, ενώ οι Μάντζαρης και Τίμα ήταν οι παίκτες που ίσως να υστέρησαν σε απόδοση όσο αγωνίστηκαν.

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική των παικτών:

Νάιτζελ Γουίλιαμ Γκος
Έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από την ημέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό. Ο Γκος ήταν «ζεστός» και ήταν από τους κυριότερους λόγους που ο Ολυμπιακός κατάφερνε ρήγματα στην άμυνα της Μακάμπι, ενώ και στο τέλος όταν η μπάλα «έκαιγε» είχε καλές επιλογές. Ο Αμερικάνος δείχνει να ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο.

Αξέλ Τουπάν
Ο Γάλλος για μια ακόμα φορά είχε θετική παρουσία και βοήθησε τον Ολυμπιακό. Ήταν ψύχραιμος και πολύ προσεκτικός σε ότι έκανε και του πιστώνεται το τρίποντο που πήγε τη διαφορά στους επτά πόντους και ουσιαστικά «τέλειωσε» την Μακάμπι στο τελευταίο λεπτό. Δείχνει ότι έχει ταιριάξει απόλυτα με τον σύλλογο.

Βασίλης Σπανούλης
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τέτοιους αγώνες τους έχει φάει με το κουτάλι. Απέναντι στην Μακάμπι ήταν για μια ακόμα φορά και ουσιαστικός και απολαυστικός, αποδεικνύοντας ξανά ότι όσο παίζει, το κάνει σε τοπ επίπεδο. Έβαλε τα ξανά τα γνωστά του τρίποντα που «σκοτώνουν» ψυχολογικά τον αντίπαλο ενώ ήταν σχεδόν άριστος και στην οργάνωση. Ο Βασίλης Σπανούλης απέδειξε για μια ακόμα φορά γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους γκαρντ που πάτησαν στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Γιάνις Τίμα

Αγωνίστηκε ελάχιστα και για μια ακόμα φορά έδειξε ότι ακόμα είναι κάπως «μαγκωμένος». Σημείωσε ένα τρίποντο όμως δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του, πράγμα που δεν είναι όμως παράλογο αφού όπως έλεγε και ο σοφός λαός «κάθε αρχή και δύσκολη». Απλά θέλει τον χρόνο του.

Γιάνις Στρέλνιεκς

Ο Λετονός προερχόταν από τραυματισμό και αγωνίστηκε λίγο. Σε αυτό το διάστημα φάνηκε κάπως «παγωμένος» και το γεγονός ότι ο Μπλατ δεν τον έβαλε πολύ στον αγώνα ίσως και να σημαίνει ότι θα πρέπει να επανέλθει σταδιακά στην δράση.

Σάσα Βεζένκοφ

Ο Σάσα έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι. Μπορεί να μην φάνγκε όπως στις προηγούμενες νίκες της ομάδας στην Ευρωλίγκα, όμως όσο αγωνίστηκε στη θέση του Πρίντεζη κάλυπτε επάξια την απουσία του, πέτυχε τους πόντους που χρειάζονταν οι «ερυθρόλευκοι» και έδειξε για μια ακόμα φορά ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός.

Γιώργος Πρίντεζης

Στο τελευταίο λεπτό έκανε δύο συνεχόμενα λάθη όμως δεν «σβήνουν» το γεγονός ότι μαζί με τον Σπανούλη παρέσυραν ολόκληρη την ομάδα του Ολυμπιακού όταν η Μακάμπι είχε βλέψεις να κάνει τον αγώνα θρίλερ. Οι πόντοι του από τα μέσα της δεύτερης περιόδου κι έπειτα βοήθησαν τον Ολυμπιακό να φτάσει σε μια νίκη που δείχνει εύκολη, όμως χρειάστηκε κάποιος που θα κάνει το «κλικ» για να μπορέσει η ομάδα να πάρει διαφορά. Ε, ο Πρίντεζης ήταν ο ένας από τους δύο...

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Φέτος μας έχει «κακομάθει» και το γεγονός ότι έπαιξε απλά καλά μας ξενίζει. Μπορεί να μην έκανε το παιχνίδι της ζωής του όμως ο Μιλουτίνοφ ήταν στους παίκτες που είχαν θετικό πρόσημο και η παρουσία τους ήταν καταλυτική.

Κώστας Παπανικολάου

Στα πρώτα λεπτά μπήκε ζεστός και πέτυχε γρήγορα πέντε πόντους και στη συνέχεια περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Κώστας δεν ήταν αρνητικός, είχε πάθος και όπως πάντα, έτσι και κόντρα στους ισραηλινούς το μετέδωσε και στους συμπαίκτες του.

Βαγγέλης Μάντζαρης

Επιχείρησε μόλις ένα τρίποντο στα περίπου 16 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει φέτος σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και την Πέμπτη στο ΣΕΦ δεν ηταν και στα καλύτερά του. Αμυντικά πάντως βοήθησε κι αυτός.

Γιώργος Μπόγρης

Δεν αγωνίστηκε

Ζακ Λεντέι

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Το χρειαζόταν αυτό το παιχνίδι για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Λεντέι έδωσε πολλές μάχες και τις περισσότερες τις κέρδισε και όταν η ομάδα του ήταν στην επίθεση, αλλά και όταν αμυνόταν. Σημείωσε 12 πόντους και ήταν δεύτερος στο σύστημα αξιολόγησης (16) πίσω από τον Γκος που είχε 18.