Ολυμπιακός: Έτσι θα αξιοποιηθεί ο Μήτρου-Λονγκ

Το «ΦΩΣ» καταγράφει το πλάνο που έχουν ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Ολυμπιακός: Έτσι θα αξιοποιηθεί ο Μήτρου-Λονγκ

Με την έλευση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ οι παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίζονται στα γκαρντ γίνονται επτά: Τόμας Ουόκαπ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Αϊζάια Κάνααν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης, Τζορτζ Πάπας και Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Ποσοτικά ο αριθμός είναι μεγάλος, καθώς υπό προϋποθέσεις εκεί μπορεί να παίξουν τόσο ο Ίγκνας Μπραζντέικις όσο και ο Σακίλ Μακ Κίσικ (αν και θα παίξουν περισσότερο στο «3»), αλλά οι Πειραιώτες χρειάζονταν τον Καναδό γκαρντ με ελληνική καταγωγή. Όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά.

Τα πολλά παιχνίδια κρίνουν αναγκαία την αύξηση των παικτών στα ρόστερ, ενώ και η μέχρι τώρα εικόνα των «ερυθρολεύκων» έδειχνε πως υπάρχει ανάγκη για έξτρα ποιότητα στο ροτέισον. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο Τζορτζ Πάπας δεν είναι σε θέση να βοηθήσει στα ματς της Ευρωλίγκας, ενώ και στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος δεν τον εμπιστεύεται ιδιαίτερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Δεύτερον, ακόμη και ο Μιχάλης Λούντζης δεν έχει κάνει το αγωνιστικό ξεπέταγμα που όλοι θα περίμεναν. Είναι ικανοποιητικός για τον ρόλο του βοηθητικού γκαρντ, αλλά δεν μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής. Για αυτόν τον λόγο έρχεται ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος ήρθε ουσιαστικά για τον ρόλο του πέμπτου γκαρντ στο ροτέισον. Και εφόσον βρεθεί σε θέση να κάνει το αγωνιστικό του ξεπέταγμα, στο χέρι του είναι να βρει και πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στην ομάδα.

Γκαρντ που θα βοηθήσει μέσα από το σύνολο

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ παίζει πρώτα στο «2» και ύστερα στο «1». Έχει την ικανότητα να αντεπεξέλθει και στις δύο θέσεις. Δεν είναι ο παίκτης που ήρθε να αλλάξει τις ισορροπίες, δεν έχει δείξει στην καριέρα του πως είναι ο γκαρντ που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του και θα ηγηθεί, αλλά αναμφίβολα είναι ένας γκαρντ που μπορεί να βοηθήσει μέσα από το σύνολο. Πρόκειται για έναν έξυπνο γκαρντ, ο οποίος διαθέτει ταχύτητα και ξέρει να διαβάζει την αντίπαλη άμυνα, χτυπώντας τη στις αδυναμίες της.

Ένας μπασκετμπολίστας που θα ψάξει και θα πάει στη διείσδυση, έχει γρήγορη εκτέλεση, πασάρει ικανοποιητικά και όταν βρει ρυθμό στην επίθεση γίνεται επικίνδυνος για τον αντίπαλο. Το σίγουρο είναι πως αν υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα στο «1» ή το «2» με έναν εκ των Ουόκαπ - Γκος και Κάνααν - Λαρεντζάκη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πλέον θα έχει ήσυχο το κεφάλι του.

Ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ έχει το ταλέντο και την ποιότητα να βελτιωθεί και να εξελιχθεί και να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, ακόμη και τώρα, και ας είναι 30 ετών. Ήρθε σε μία ομάδα που κυριαρχεί το «εμείς» πάνω από το «εγώ» και μέσα από το σύνολο μπορεί να γίνει καλύτερος. Ενδεχομένως και να βρήκε την ομάδα που έψαχνε όλα αυτά τα χρόνια στην καριέρα του. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, θα έχει τον ρόλο του πέμπτου γκαρντ, αλλά μην απορήσετε αν τον δείτε να παίρνει και ρόλο βασικού. Στο χέρι του είναι.