Μακσβίτις για Ολυμπιακό: «Εξαιρετικός παίκτης ο Μήτρου-Λονγκ - Θέλει χρόνο ο Μπραζντέικις»

Δηλώσεις αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό παραχώρησε για τη Ζαλγκίρις ο Κάζις Μακσβίτις.

Μακσβίτις για Ολυμπιακό: «Εξαιρετικός παίκτης ο Μήτρου-Λονγκ - Θέλει χρόνο ο Μπραζντέικις»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague (24/11, 21:15) με τον Κάζις Μακσβίτις να αναλύει σε δηλώσεις του ανήμερα του ματς τα ατού των «ερυθρόλευκων» σε άμυνα και επίθεση.

Ο τεχνικός των Λιθουανών χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως μία από τις κορυφαίες ομάδες στην EuroLeague, ενώ αναφέρθηκε και σε δύο πρώην δικούς του παίκτες αλλά νυν «ερυθρόλευκους».

Συγκεκριμένα μίλησε για την πρόσφατη μεταγραφή του Ναζ Μήτρου-Λονγκ λέγοντας για τον Ελληνο-καναδό ότι είναι εξαιρετικός παίκτης και χαρακτήρας, ενώ για τον Ίγκνας Μπραζντέικς υποστήριξε πως θα χρειαστεί χρόνο για να βρει το ρυθμό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Αντίθετα με εμάς, ξεκίνησαν δύσκολα, αλλά στη συνέχεια πέτυχαν νίκες στα τελευταία τους παιχνίδια. Έχουν κρατήσει τον κορμό τους και συνεχίζουν έτσι. Διαθέτουν δύο κυριαρχικούς ψηλούς (σ.σ. Φαλ και Μιλουτίνοφ). Ο τρόπος παιχνιδιού τους είναι να γυρίζουν συνεχώς την μπάλα και γενικά είναι μία ομάδα που δεν την αντιμετωπίζεις εύκολα. Εμείς θα πρέπει να τους περιορίσουμε την κίνηση της μπάλας και να περιορίσουμε τους ψηλούς τους κάτω από το καλάθι. Οι ψηλοί τους δεν σκοράρουν μόνο και παίρνουν ριμπάουντ, αλλά επίσης πασάρουν καλά. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά εμείς δεν θα πάμε να παραδοθούμε, καθώς έχουμε προετοιμαστεί για να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το πρόσφατο «διαζύγιο» με τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ και εάν αυτό προέκυψε λόγω του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού: «Δεν μπορώ να σχολιάσω σε μία πληροφορία που δεν γνωρίζω, αλλά ενδεχομένως αυτό να τον έκανε να λύσει το συμβόλαιό του. Ωστόσο, αυτό που μπορών να πω για τον Ναζ είναι ότι πρόκειται για έναν καλό παίκτη, έναν καλό συμπαίκτη που δουλεύει σκληρά μέσα και έξω από το παρκέ και ένας καλός χαρακτήρας. Δεν είναι θέμα ότι δεν ήμασταν εμείς ικανοποιημένοι μαζί του ή εκείνος με εμάς, λόγω του τρόπου παιχνιδιού. Είναι κρίμα που λύσαμε τη συνεργασία μας».

Για τον Ίγκνας Μπραζντέικις: «Δεν έχει ξεκινήσει καλά στη σεζόν, ενώ όταν αποχώρησε από εμάς δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε ακόμη έναν τραυματισμό και το να βρεις ξανά τον ρυθμό σου δεν είναι εύκολο. Ειδικά, όταν πηγαίνεις σε μία νέα ομάδα. Ο παίκτης χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί. Αλλά, πιστεύω ότι θα προσαρμοστεί, θα βρει τον ρόλο του και αυτό θα κάνει καλό τόσο σε εκείνον, όσο και στην ομάδα του».