Ολυμπιακός: Εβδομάδα εξελίξεων και επιστροφών

Μιλουτίνοβ και ΜακΚίσικ μπαίνουν στις προπονήσεις και ετοιμάζονται για Ζαλγκίρις - Προχωράει για μεταγραφή ο Ολυμπιακός. 

Ολυμπιακός: Εβδομάδα εξελίξεων και επιστροφών

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το ματς της Παρασκευής κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Από Δευτέρα θα δοκιμάσουν να μπουν κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας οι Νίκολα Μιλουτίνοβ και Σακίλ ΜακΚίσικ.

Η επιστροφή του Σέρβου σέντερ θεωρείται δεδομένη απέναντι στους Λιθουανούς, ενώ υπάρχει αισιοδοξία πως θα καταφέρει να αγωνιστεί και ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός έχει παίξει μόνο στην πρεμιέρα της EuroLeague απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ερώτημα όλων σε τι κατάσταση θα επιστρέψει, καθώς ο τραυματισμός του στο γόνατο δεν ήταν ελαφρύς.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά θέματα, όπως δήλωσε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Έλληνας τεχνικός έχει κάνει τις εισηγήσεις του στη διοίκηση και αναμένει τις εξελίξεις. Ο Ολυμπιακός θα πάει σίγουρα για την απόκτηση ενός παίκτη, ενώ ενδέχεται να κινηθεί και για δεύτερο αθλητή. Προτεραιότητα η απόκτηση ενός ψηλού που θα παίζει στο «4» και στο «5» και ακολούθως η ενίσχυση με παίκτη που αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ.

Ο Ολυμπιακός έχει κοιτάξει διάφορες περιπτώσεις, οι οποίες είναι διαθέσιμες για αυτή την περίοδο. Οι Πειραιώτες έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του 23χρονου Σέρβου φόργουορντ/σέντερ, Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος ενδέχεται να αποχωρήσει από τους Κινγκς. Το Σακραμέντο δεν δείχνει να τον υπολογίζει. Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι σε επαφή με τους Πειραιώτες για πληροφορίες, καθώς αγωνίζονται στην ίδια ομάδα.

Στις θέσεις των γκαρντ, οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Κέβιν Πάνγκος. Ο 30χρονος Καναδός πλέι-μέικερ δεν υπολογίζεται από την Αρμάνι Μιλάνο, με τον Ετόρε Μεσίνα να έχει δηλώσει ανοιχτά πως δεν πιστεύει σε εκείνον. Ο πρώην παίκτης των Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις, ΤΣΣΚΑ και Καβαλίερς, αναμένεται να πάρει την ελευθερία του.

Να τονίσουμε πως στην περίπτωση που οι νταμπλούχοι Ελλάδας συμφωνήσουν με τον Κέβιν Πάνγκος, τότε ο αθλητής θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με τον Ολυμπιακό από την 1η Γενάρη του 2024. Δηλαδή από τον δεύτερο γύρο. Οι ερυθρόλευκοι είναι σε δίαυλο επικοινωνίας με τον Χρήστο Σταυρόπουλο (επί χρόνια συνεργάτη των Πειραιωτών), ο οποίος πλέον είναι GM στην ιταλική ομάδα. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις στο κομμάτι της ενίσχυσης του ρόστερ.