Σφαιρόπουλος: «Αν και η διαφορά άνοιξε, παλέψαμε μέχρι το τέλος»

Οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 88-83 επί του Ερυθρού Αστέρα.

Σφαιρόπουλος: «Αν και η διαφορά άνοιξε, παλέψαμε μέχρι το τέλος»

Ο Ολυμπιακός λύγισε τον Ερυθρό Αστέρα (88-83) με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να στέκεται στη μαχητικότητα που επέδειξε η ομάδα του, αλλά και στο βάθος του ρόστερ:

«Απόψε δώσαμε καλή μάχη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που στο γήπεδό της παίζει πολύ σκληρά. Πιστεύω ότι στο πρώτο μέρος είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού και πέρα από τα 3-4 τελευταία λεπτά του, η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Συζητήσαμε στο ημίχρονο και είπαμε ότι έπρεπε να παίξουμε πιο γρήγορα στην επίθεση, δυστυχώς όμως δεν είχαμε καλές αποφάσεις, κρατήσαμε πολύ την μπάλα και αστοχήσαμε σε ανοιχτά σουτ. Αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους στην έκβαση της αναμέτρησης.

Αν και η διαφορά άνοιξε, δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε, παλέψαμε μέχρι το τέλος και είμαι ευχαριστημένος γι' αυτό. Το σημαντικότερο τώρα είναι να μάθουμε από αυτό το ματς και να βελτιώσουμε όσα δεν πήγαν καλά για να έχουμε μία καλύτερη εμφάνιση στη συνέχεια. Οι παίκτες είναι καταπονημένοι, όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό είναι το καλεντάρι, έτσι έχουν τα πράγματα. Παίζουμε μέρα παρά μέρα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Βλέπουμε ότι οι τραυματισμοί από υπερβολική κούραση είναι πολλοί, πρέπει να φτιάξουμε ένα ενιαίο καλεντάρι. Ο κόσμος στη Σερβία είναι δυναμικός, βοηθάει πολύ την ομάδα, γεμίζει το γήπεδο και αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Ακόμη δεν μπορώ να κάνω σύγκριση του κόσμου, είναι πολύ νωρίς.

Όποιος έχει πιο δυνατό ρόστερ, όποιος έχει και την τύχη... Είχαμε την ατυχία να τραυματιστούν δύο πλέι μέικέρ μας. Κάποιες φορές πρέπει να είσαι και τυχερός. Ένας παίκτης μας δέχθηκε αγκωνιά και του έσπασε η μύτη. Μία σεζόν κρίνεται από πολλά πράγματα. Ένα μεγάλο ρόστερ καλύπτει τα κενά. Ασφαλώς είναι ένας μαραθώνιος στον οποίο πρέπει να κρατηθείς στο υψηλότερο επίπεδο. Όσο πιο μεγάλο είναι το ρόστερ σου, τόσο το καλύτερο».