Ολυμπιακός: Έτσι θα καλύψει το κενό του Ουίλιαμς-Γκος

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος θα απουσιάσει για έναν μήνα και ο Ολυμπιακός θα κληθεί να βρει λύσεις εκ των έσω για να καλύψει το κενό του. 

Ολυμπιακός: Έτσι θα καλύψει το κενό του Ουίλιαμς-Γκος

Είναι σημαντικό πρόβλημα για τον Ολυμπιακό η απουσία του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος για τον επόμενο μήνα. Η θλάση που υπέστη θα τον αναγκάσει να χάσει τα ματς απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα, Μονακό, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει δώσει λύσεις στους Πειραιώτες, έχει αναβαθμίσει το παιχνίδι του και είναι καταλυτικός σε άμυνα, επίθεση, αλλά και στη δημιουργία. Μέχρι στιγμής στην Ευρώπη έχει μετρήσει 10,7 πόντους, 2,5 ασίστ και 2,2 ριμπάουντ, σε 22,2 λεπτά συμμετοχής. Στο τέλος των αναμετρήσεων, μάλιστα, κούμπωνε καλά στο πλευρό του Τόμας Ουόκαπ.

Πώς θα καλυφθεί το κενό του όμως; Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μία περίοδο που ψάχνει και τρόπο να ξεκουράσει τον Τόμας Ουόκαπ, αλλά κάθε φορά κάτι συμβαίνει και ο Τεξανός αναγκάζεται να παίζει 30 λεπτά.

Ο παίκτης που θα ανέβει στο ροτέισον είναι ο Μιχάλης Λούντζης. Ο Έλληνας γκαρντ καλείται να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Να γίνει ουσιαστικός, να περιορίσει τα λάθη και να φανεί χρήσιμος, κυρίως στη δημιουργία, αλλά και στην επίθεση. Να βάλει τα σουτ που θα χρειαστούν, να φανεί λειτουργικός στο πικ-εν-ρολ και να τρέξει την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο, τομέας στον οποίο είναι αρκετά καλός.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης διανύει κακό αγωνιστικό φεγγάρι επιθετικά. Έχει 4/26 τρίποντα (15,4%), αριθμεί μέσον όρο 5,1 πόντους σε 15 λεπτά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα αναμένει από εκείνον να παρουσιαστεί περισσότερο συνεπής στην επίθεση. Πιο σταθερός θα χρειαστεί να γίνει και ο Αιζάια Κάνααν, ο οποίος κάνει καλύτερη σεζόν από πέρσι, έχοντας ήδη 11,9 πόντους, με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Μετρά 51,2% στο τρίποντο, με 21/41 προσπάθειες και 55% στα δίποντα (11/20).

Θα χρειαστεί να χαμηλώσει στο «2» σε κάποια ματς και ο Ίγκνας Μπραζντέικις, με τον Ολυμπιακό να αναμένει από εκείνον να βρει ρυθμό στην επίθεση, καθώς παρουσιάζεται αρκετά άστοχος (31,8% δίποντα, 14,3% τρίποντα). Στο μεγάλο λιμάνι βέβαια αναμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή του Σακίλ ΜακΚίσικ. Την επόμενη βδομάδα θα προπονηθεί μαζί με την ομάδα και υπάρχουν ελπίδες πως θα παίξει κόντρα στη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ. Το ερώτημα βέβαια είναι σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί...