Κάτας: «Η σκέψη μας είναι στο Ισραήλ - Εμείς είμαστε οι τυχεροί»

Δηλώσεις μετά τη νίκη επί της Μπάγερν παραχώρησε για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Οντέντ Κάτας, που μίλησε για την κατάσταση στο Ισραήλ.

Κάτας: «Η σκέψη μας είναι στο Ισραήλ - Εμείς είμαστε οι τυχεροί»

Με σκορ 93-90 επικράτησε η Μακάμπι επί της Μπάγερν για την 7η αγωνιστική της EuroLeague, σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη στο Βελιγράδι, με τον Οντέντ Κάτας να αναφέρεται στις δηλώσεις του μετά το ματς στην κατάσταση στο Ισραήλ με την πολεμική σύρραξη με της Παλαιστίνη.

Ο προπονητής της «ομάδας του λαού» δήλωσε χαρούμενος για τη νίκη, τόνισε όμως ότι η σκέψη όλων στην ομάδα είναι πίσω στην πατρίδα τους.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σε σχέση με τους στρατιώτες του Ισραήλ και τους συμπατριώτες μας που βρίσκονται στη χώρα εν μέσω πολέμου, εμείς στην Μακάμπι Τελ Αβίβ είμαστε τυχεροί.

Είμαι χαρούμενος για τη νίκη αυτή, αλλά αυτό που πρέπει να επαναλάβω είναι ότι η σκέψη μας βρίσκεται πίσω στην πατρίδα, στις οικογένειές μας, στους φιλάθλους μας και στους στρατιώτες. Είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα που πήραμε ως ομάδα, αλλά τα συναισθήματά μας τα προσφέρουμε στους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από τον πόλεμο.

Το Βελιγράδι πρέπει να γίνει σπίτι μας. Αισθανόμαστε καλά εδώ, νοιώθουμε ασφαλείς, αλλά δεν είναι εύκολο. Mακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ειδικά τέτοιες στιγμές, το μυαλό βασανίζεται. Διότι, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, παίζουμε το παιχνίδι μας και συνεχίζουμε το έργο μας, αλλά πίσω στο Ισραήλ υπάρχει πρόβλημα».