Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Παιχνίδι με ένταση

Ο Ολυμπιακός καλείται να ανταπεξέλθει στο δυνατό παιχνίδι της Μπασκόνια. Τζάμπολ στις 19:15 στο ΣΕΦ.

Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Παιχνίδι με ένταση

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Μπασκόνια στο ΣΕΦ. Στόχος των «ερυθρολεύκων» να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, ύστερα και από την ήττα από τη Φενέρμπατσε.

Οι Βάσκοι έχουν αλλάξει προπονητή, έχει αναλάβει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος έχει ελαφρώς αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Οι Ισπανοί παίζουν πλέον με μεγαλύτερη ένταση στην άμυνα, στήνουν συχνά παγίδες στα σκριν στην μπάλα και συνεχίζουν να πηγαίνουν τα παιχνίδια τους σε γρήγορο τέμπο, σε πολλές κατοχές, αλλά και σε υψηλό σκορ. Η Μπασκόνια ψάχνει συνεχώς το καλάθι στον αιφνιδιασμό και με αυτόν τον τρόπο βρίσκει ρυθμό.

Οι Βάσκοι βέβαια λειτουργούν με μικρό ροτέισον και έχουν μία από τις χειρότερες άμυνες στη διοργάνωση, στοιχεία πάνω και στα οποία θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας. Η Μπασκόνια είναι σκληροτράχηλη ομάδα και ο Ολυμπιακός θα κληθεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το δυνατό παιχνίδι με ένταση. Πρώτος στόχος των «ερυθρολεύκων», πάντως, θα είναι να περιορίσουν το τρανζίσιον παιχνίδι των Ισπανών, επιδιώκοντας να τους στείλουν σε παιχνίδι «πέντε εναντίον πέντε».

Οι Λουκ Σίκμα και Σακίλ ΜακΚίσικ παραμένουν εκτός, όπως είναι γνωστό, αλλά αυτό που «καίει» τους Πειραιώτες είναι η κατάσταση του Νίκολα Μιλουτίνοβ. Υπήρχε η αίσθηση πως η συμμετοχή του είναι σίγουρη για το ματς απέναντι στους Βάσκους. Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει. Ο Σέρβος σέντερ είναι αμφίβολος λόγω της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο. Πονάει, χρειάζεται θεραπευτική αγωγή, ενδυνάμωση και ξεκούραση. Η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.