Ολυμπιακός: Απαντήσεις στην Πόλη

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (19:45) τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία.

Ολυμπιακός: Απαντήσεις στην Πόλη

Για την 6η αγωνιστική της EuroLeague ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε τη Φενέρμπαχτσε των Δημήτρη Ιτούδη, Γιώργου Παπαγιάννη, Νικ Καλάθη και Τάιλερ Ντόρσεϊ. Το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο στο ρόστερ της. Οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 3-2 στη διοργάνωση, έρχονται από δύο σερί θετικά αποτελέσματα στον θεσμό (νίκησαν με 98-94 την Παρτιζάν, υπέταξαν την Εφές στο ΣΕΦ με 75-57) και θα επιδιώξουν να κάνουν το «3 στα 3». Κυρίως, όμως, θα επιχειρήσουν να αντιδράσουν ύστερα από την κυρίως κακή εμφάνιση αλλά και την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Ένα αποτέλεσμα που φανέρωσε τις αδυναμίες της ομάδας, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Το τουρκικό κλαμπ έχει ρεκόρ 4-1, μετρώντας ήδη τρεις σερί επικρατήσεις κόντρα σε Παναθηναϊκό (83-69), Βιλερμπάν (101-86) και Μπάγερν εκτός έδρας (67-76), δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Διαθέτει ένα γεμάτο ρόστερ, παίρνοντας καλά στοιχεία σχεδόν από όλους τους παίκτες της.

Κορυφαίος όλων ο Σκότι Ουίλμπεκιν (15 πόντοι, 43,2% τρίποντο, 2,6 ασίστ), με τους Μάρκο Γκούντουριτς (12,2 πόντοι) και Τάιλερ Ντόρσεϊ (12,3 πόντοι) να ακολουθούν. Ο Γιώργος Παπαγιάννης κάνει δουλειά, στο ρόστερ παραμένουν οι Ντεσόν Πιέρ και Νάιτζελ Χέιζ που έκαναν... ζημιά πριν λίγους μήνες στα πλέι οφ, με τους Τούρκους γενικώς να δείχνουν πιο «δεμένοι» φέτος.

Διαθέτουν την ομάδα που σημειώνει τα περισσότερα τρίποντα από κάθε άλλη (12 μέσον όρο ανά αγώνα), σκοράρουν περισσότερο από τους «ερυθρόλευκους (83,8 - 76,4 πόντοι), κάνουν τα λιγότερα λάθη από κάθε άλλον αντίπαλο και η στατιστική καταγράφει πως με την άμυνά τους καταφέρνουν να δέχονται από τον αντίπαλο τις λιγότερες ασίστ.