Ολυμπιακός: Ο Νοέμβρης, το σενάριο ενίσχυσης και ο Μπραζντέικις

Ο απαιτητικός Νοέμβρης που ήρθε για τον Ολυμπιακό, το σενάριο ενίσχυσης, αλλά και η κατάσταση του Ίγκνας Μπραζντέικις

Ολυμπιακός: Ο Νοέμβρης, το σενάριο ενίσχυσης και ο Μπραζντέικις

Ήρθε απαιτητικός Νοέμβρης για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, μήνας στον οποίο θα δώσει αρκετά ματς, στα οποία και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, αλλά και να πάρει αποτελέσματα για να σταθεί στις πρώτες θέσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αύριο θα παίξει κόντρα στη Φενέρμπαχτσε του Σκότι Ουίλμπεκιν στην Πόλη, την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον ανταγωνιστικό ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 9 Νοεμβρίου θα υποδεχθεί στο Φάληρο την Μπασκόνια που πλέον έχει και πάλι κόουτς τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ακολούθως (11/11) οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν τον ανεβασμένο φέτος Προμηθέα, ο οποίος παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ, ενώ μετά οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν (16/11) τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και του Μίλος Τεόντοσιτς. Στις 19 Νοεμβρίου το Μαρούσι θα αναμένει την αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στις 24 του μήνα οι νταμπλούχοι Ελλάδας αναμένουν τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ στις 27/11 οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.

Ο μήνας κλείνει (30/11) με δύσκολο παιχνίδι στο Μονακό κόντρα στην αρμάδα του Μάικ Τζέιμς. Ένας απαιτητικός μήνας, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρκετά «πρέπει», δηλαδή να κερδίσουν πολλά ματς τα οποία είναι στα μέτρα τους, καθώς ο Δεκέμβρης θα είναι ακόμη πιο δύσκολος μήνας από θέμα δυσκολίας αντιπάλων.

Θέλει ενίσχυση;

H ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Είναι λογικό και ορθά πράττει. Αυτό έλλειπε. Ο Έλληνας τεχνικός έχει διαμορφώσει με επιτυχία την κατάλληλη νοοτροπία στην ομάδα, στελέχωσε έξοχα το ρόστερ τα τελευταία χρόνια και δημιούργησε ένα σύνολο το οποίο συνδύασε την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι του, σαρώνοντας τις διακρίσεις και τους τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όμως, κανείς δεν έχει το αλάθητο και ποτέ δεν είναι εύκολο όλες οι μεταγραφές, αλλά και οι εμπνεύσεις, να βγαίνουν στην πράξη. Αυτήν τη στιγμή η ομάδα του Πειραιά δείχνει να έχει έλλειμμα στην επίθεση και να χρειάζεται έναν παίκτη που θα δώσει ώθηση στο σκορ και στο μακρινό σουτ.

Δεύτερον, οι Πειραιώτες συνεχίζουν και προχωρούν ουσιαστικά με ένα «4άρι», τον Άλεκ Πίτερς, ο οποίος ναι μεν έχει ποιότητα στην επίθεση, συνεισφέροντας φέτος και σε περισσότερους τομείς, αλλά παράλληλα έχει και αδυναμίες στην άμυνα. Και σχολιάζουμε πως η ομάδα προχωράει με έναν πάουερ φόργουορντ καθώς ο Λουκ Σίκμα δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσφέρει τίποτα. Μονίμως τραυματίας, ενώ ακόμη και όταν έχει αγωνιστεί δείχνει φανερά εκτός κλίματος. Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί στη συνέχεια, οι Πειραιώτες δεν θα πρέπει να αποκλείσουν πεισματικά το σενάριο ενίσχυσης. Δεν είναι «ήττα» στη στελέχωση του ρόστερ αν γίνει προσθήκη. Θα είναι «ήττα» αν υπάρξει μία κατά κάποιον τρόπο «εμμονή» πως όλα στην ομάδα είναι ιδανικά. Το να εθελοτυφλείς στον αθλητισμό δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.

«Ψάχνεται» ο Μπραζντέικις

Ο Ίγκνας Μπραζντέικις πήρε μόλις 7 λεπτά συμμετοχής κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας ακόμη δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό ουσιαστικά. Οι Πειραιώτες ξόδεψαν περίπου 500 χιλιάρικα στη Ζαλγκίρις για να τον κάνουν δικό τους, αλλά ο Λιθουανός ακόμη δεν έχει καταφέρει να δώσει ώθηση στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Παρουσιάζεται άστοχος, κάνει λάθη, ενώ εμφανίζει και αδυναμίες στο κομμάτι της άμυνας.

Ναι μεν είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει από το «2» έως και το «4», αλλά προς το παρόν το «πολυεργαλείο» δεν έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ ουσιαστικά έκανε ροτέισον με μόλις 8 παίκτες (Ουόκαπ 32 λεπτά, Κάνααν 26 λεπτά, Φαλ 21 λεπτά, Παπανικολάου 25 λεπτά, Πίτερς 31 λεπτά, Γκος 18 λεπτά, Λαρεντζάκης 17 λεπτά, Μιλουτίνοβ 18 λεπτά), επειδή ακριβώς δεν εμπιστεύεται σε μεγάλο βαθμό τους υπόλοιπους. Και κατά κύριο λόγο δουλεύει με μικρό ροτέισον το τελευταίο διάστημα, είτε λόγω τραυματισμών είτε και για αγωνιστικούς λόγους, με αποτέλεσμα πολλοί παίκτες να έχουν «σκάσει».