Ολυμπιακός: Πάει φουριόζος στο ντέρμπι!

Ο Ολυμπιακός ήταν σπουδαίος κόντρα στην Εφές και πάει φουριόζος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός: Πάει φουριόζος στο ντέρμπι!

Σε μια νύχτα ονειρεμένη για τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο μπασκετικός Θρύλος παίρνοντας… ψυχολογία απ’ τη μεγάλη νίκη του ποδοσφαιρικού, έκανε μια χαψιά στο ΣΕΦ την Εφές (75-57) και δείχνει να ανεβάζει στροφές!

Με την εμφάνισή του απέναντι στους Τούρκους, ο Ολυμπιακός θύμισε κάτι απ’ την περσινή, φοβερή χρονιά και έδειξε πως και φέτος θα είναι βασικός υποψήφιος για μια θέση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Όχι, δεν προτρέχουμε, αλλά όταν βλέπουμε τον Ολυμπιακό να παίζει τέτοιο μπάσκετ, και με τόσα προβλήματα, μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε.

Η άμυνα είναι το γνώρισμα αυτής της ομάδας και όταν αφήνει την Εφές, μια φύσει επιθετική ομάδα, στους 57 πόντους, καταλαβαίνουμε τι δουλειά έκαναν οι «ερυθρόλευκοι». Λάρκιν, Τόμπσον και Κλάιμπερν δεν έφτασαν καν διψήφιο αριθμό, απόρροια της σπουδαίας άμυνας των παικτών του Μπαρτζώκα.

Και επιθετικά όμως ο Ολυμπιακός τα πήγε μια χαρά, με 22/34 δίποντα και… τρίποντο πυροβολισμό στην γ’ περίοδο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν στα σχοινιά τους Τούρκους!

Παπανικολάου, Γκος, Πίτερς και Κάνααν οδήγησαν επιθετικά τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ουόκαπ (παρά το πρόβλημά του) όσο έπαιξε ήταν το κλασικό κομπιούτερ της ομάδας. Και οι ψηλοί (Φαλ, Μιλουτίνοφ) έκαναν τη δουλειά τους στη ρακέτα, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει και τη μάχη των ριμπάουντ (39-35).

Με ακμαίο ηθικό έτσι οι Πειραιώτες πάνε στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, τη Δευτέρα στο ΣΕΦ. Η κούραση είναι δεδομένη, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μασάει και είναι έτοιμος να κερδίσει ακόμη μια φορά τον αιώνιο αντίπαλο.