Ολυμπιακός: Νίκη καρυδάτη!

Ο Ολυμπιακός λεοντόκαρδος νίκησε... προβλήματα και Παρτιζάν. 

Ολυμπιακός: Νίκη καρυδάτη!

Ο Ολυμπιακός των χιλίων προβλημάτων βρήκε την ψυχή για να κερδίσει την ισχυρή Παρτιζάν σε ένα ματς-μαραθώνιο στο ΣΕΦ και να πάρει τα πάνω του, σε ένα διάστημα που χρειαζόταν πάρα πολύ μία τέτοια νίκη.

Ερχόμενος από ένα άσχημο βράδυ στο Μιλάνο, όπου πέτυχε μόλις 53 πόντους (χθες είχε 49 από το α’ μέρος), ο Ολυμπιακός μπόρεσε να μαζέψει τις δυνάμεις του, όσες του έχουν απομείνει και να νικήσει την Παρτιζάν με τρόπο μάγκικο και πειραιώτικο! Δεν μάσησε ακόμη κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 14 πόντους στο τέλος της γ’ περιόδου, και με την άμυνα να είναι αυτή που ξέρουμε, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι.

Και θα έπαιρνε τη νίκη από το 40λεπτο, εάν δεν ευστοχούσε στο τέλος ο Νάναλι. Ακόμη κι έτσι, δεν τον πήρε από κάτω τον Ολυμπιακό και με τεράστιο πάθος στο έξτρα πεντάλεπτο, πανηγύρισε τη νίκη!

Με τις διαθέσιμες λύσεις να συνεχίζουν να είναι περιορισμένες (χθες έξω οι Μπραζντέικις και Σίκμα, ενώ παραμένει στα πιτς ο Μακ Κίσικ) όλοι όσοι έπαιξαν τα έδωσαν όλα.

Ο Ουόκαπ για άλλη μια φορά βιονικός, αληθινό ρομπότ. Συγκλονιστικός στην άμυνα, κατάφερε να περιορίσει τον Πάντερ (σε δυο καθοριστικές φάσεις του πήρε το …πορτοφόλι). Ηρωικός και ο Λαρεντζάκης, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, με ολύμπια ψυχραιμία απ’ τη γραμμή των βολών.

Ταύροι στη ρακέτα οι Μιλουτίνοφ και Φαλ, πολύτιμοι οι Παπανικολάου και Πίτερς. Το δικό του λιθαράκι έβαλε και ο Κάνααν, μολονότι ο Ολυμπιακός το γύρισε με τον Γκος στο παρκέ.

Και φυσικά, μη ξεχνάμε τον κόσμο του Ολυμπιακού, που χθες ήταν πραγματικά ο…έκτος παίκτης της ομάδας. Με τη φωνή του κράτησε όρθια την ομάδα στις δύσκολες στιγμές.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στον Μπαρτζώκα. Μπορεί να του ξέφυγε κάποια στιγμή το παιχνίδι, αλλά στο τέλος της βραδιάς ήταν ο νικητής, στη μάχη με τον Ομπράντοβιτς!