Ολυμπιακός: Η σημασία της επιστροφής του Γκος

Ο Ολυμπιακός στερήθηκε τις υπηρεσίες του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος - Η επιστροφή του κόντρα στην Παρτιζάν είναι σημαντική. 

Ολυμπιακός: Η σημασία της επιστροφής του Γκος

Ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν έχει σταθεί άτυχος με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Έχει αντιμετωπίσει δύο τραυματισμούς, στο Σούπερ Καπ έμεινε εκτός λόγω της γέννησης του παιδιού του, έχασε προπονήσεις, παιχνίδια και το γεγονός δημιούργησε πρόβλημα στο ερυθρόλευκο ροτέισον. Η ομάδα έχει χτιστεί υπολογίζοντας στην ενεργή παρουσία του. Ουσιαστικά το μόνο γεμάτο ματς που έχει δώσει ο Αμερικανός γκαρντ, ήταν στην πρεμιέρα της EuroLeague κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο οποίο τα πήγε περίφημα. Σε 27 λεπτά, είχε 16 πόντους, με 3/5 δίποντα και 3/6 τρίποντα, συν 3 ασίστ.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος αποκτήθηκε για να προσφέρει ασφάλεια στη θέση «1», αλλά και για να δώσει λύσεις τόσο στη δημιουργία, όσο και στην εκτέλεση. Με την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα, ουσιαστικά είναι ο παίκτης που παίρνει πάνω του αρμοδιότητες που είχε πέρσι ο Έλληνας γκαρντ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει στο πλάνο του και να παντρέψει μαζί στο παρκέ τους Τόμας Ουόκαπ και Ουίλιαμς-Γκος. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να το κάνει, καθώς ο δεύτερος συνεχώς απουσιάζει.

Η επιστροφή του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος είναι σημαντική για αρκετούς λόγους. Καταρχάς, ο Τόμας Ουόκαπ θα έχει την ευκαιρία να πάρει ανάσες. Δεύτερον, ο Γκος είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει στη δημιουργία, αλλά και να συνεισφέρει στην επίθεση. Είναι εξαιρετικός στο πικ-εν-ρολ, μπορεί να δώσει σουτ από μέση απόσταση, ενώ έχει βελτιώσει και την ευχέρεια του στο σκορ πίσω από τα 6,75 μέτρα. Ουίλιαμς-Γκος και Ουόκαπ προορίζονται για να να κλείνουν μαζί τα ματς της ομάδας.

Η επιστροφή, λοιπόν, του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος στο ερυθρόλευκο ροτέισον απέναντι στην Παρτιζάν, αναβαθμίζει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, δυναμώνει την περιφερειακή γραμμή, με τον Ολυμπιακό να έχει ενεργό και πάλι έναν από τους σημαντικότερους παίκτες του φετινού ροτέισον.

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Γκος

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος είναι ένας ικανότατος πλέι μέικερ, με έφεση στην πάσα και στη δημιουργία. Ένας κλασικός «άσος», ο οποίος λειτουργεί καταπληκτικά στις πικ εν ρολ συνεργασίες (τόσο στο να πασάρει όσο και στο να εκτελεί), ενώ παράλληλα έχει και μέγεθος. Έχει άνοιγμα χεριών στα δύο μέτρα, γεγονός που τον βοηθάει στην άμυνα. Είναι άριστος γνώστης στο πώς να παίρνει σκριν, είναι καλός στο σουτ μετά από ντρίμπλα και έχει για χαρακτηριστικό του σουτ το «φλότερ». Αυτό το χαρακτηριστικό σουτάκι του από τα τρία-τέσσερα μέτρα δίνοντας καμπύλη στην μπάλα.

Έχει γρήγορο πρώτο βήμα και έχει βελτιώσει την ικανότητα του στο να πάει στο ντράιβ και να τελειώσει τις φάσεις με μπάσιμο. Είναι εξαιρετικός στις διεισδύσεις όταν βρίσκει μπροστά του αντιπάλους στα μέτρα του, αλλά έχει πρόβλημα απέναντι σε μεγάλα κορμιά.

Είναι όμως εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, προσφέρει ασφάλεια στο να την κατεβάσει από το ένα μισό του γηπέδου στο άλλο, διαβάζει καλά το παιχνίδι, πασάρει με ικανότητα και κάνει ελάχιστα λάθη. Αυτό στο οποίο υστερεί είναι στο να δημιουργήσει το σουτ του σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός, αφού χρειάζεται σκριν για να βρει χώρο να εκτελέσει. Πάντως, αν και δεν είναι ιδιαίτερος ψηλός, έχει ικανότητα στο να ποστάρει τον αντίπαλό του μέσα στη ρακέτα, γεγονός που μπορεί να δώσει και μία νέα οντότητα στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού.