Ολυμπιακός: Διαφορετικός όταν θα είναι υγιής και πλήρης

Ο Ολυμπιακός ήταν προβληματικός και απογοητευτικός στο Μιλάνο, αλλά το σίγουρο είναι πως θα είναι διαφορετικός όταν θα είναι υγιής και πλήρης.

Ολυμπιακός: Διαφορετικός όταν θα είναι υγιής και πλήρης

Είναι αδύνατον να κερδίσεις ένα ματς εκτός έδρας όταν έχεις τόσο απογοητευτικά ποσοστά; Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση έχοντας 41,2% στα δίποντα (14/34) και 26,3% τρίποντα (5/19). Θα υπάρξουν και βραδιές που τα σουτ δεν θα μπουν, αλλά το πρόβλημα στο Μιλάνο ήταν πως οι ερυθρόλευκοι έχασαν εύκολα λέι-απ και αρκετά ελεύθερα σουτ. Σε όλα αυτά προσθέστε και το αρνητικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (12/15), δείγμα της αδυναμίας για δημιουργία, της έλλειψης συγκέντρωσης, αλλά της έλλειψης ρυθμού στην επίθεση.

Ο Αιζάια Κάνααν είναι καλός σουτέρ, έχει έφεση στο σκορ, παίζει με πάθος, αλλά ορισμένες φορές το γεγονός αυτό τον φέρνει σε σημείο να μη λειτουργεί με ψυχραιμία. Ενώ γνώριζε πως είχε ήδη μία τεχνική ποινή, δεν συγκράτησε τα νεύρα του, με αποτέλεσμα να δεχτεί δεύτερη και να αποβληθεί από το ματς στο 17'. Αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος να σημειώσει μόλις 21 πόντους, αδυνατώντας να βρει λύσεις στην επίθεση.

Είναι σημαντική η απουσία του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος για τον Ολυμπιακό. Είδατε όλοι πόσο πολύτιμη ήταν η παρουσία του στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει αντιμετωπίσει διάφορα θέματα και προβλήματα από την αρχή της σεζόν με αποτέλεσμα η ομάδα του Πειραιά να παίζει κυρίως με τον Τόμας Ουόκαπ στον άσο. Σε όλα αυτά ας μη ξεχνάμε και την απουσία του πολύτιμου Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος είναι σημαντικός παίκτης για το ερυθρόλευκο ροτέισον. Όταν η ομάδα θα είναι υγιής και πλήρης, είναι δεδομένο πως θα δούμε το πραγματικό πρόσωπο αυτής της ομάδας.

Ο Μουσταφά Φαλ προσπαθεί να βρει ρυθμό, ο Λουκ Σίκμα είναι φανερά ανέτοιμος, αλλά θα πρέπει και ο Μιχάλης Λούντζης να αρπάζει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά και να δίνει το κάτι παραπάνω. Το ματς της Πέμπτης κόντρα στην Παρτιζάν είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό καθώς υπάρχει το «πρέπει». Τρίτη σερί ήττα για τους ερυθρόλευκους θα είναι πρόβλημα και ας βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν.