O διαφορετικός ρόλος του Σπανούλη με Μπλατ

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει φέτος το μυαλό του πρώτα στην πάσα και μετά στην εκτέλεση, με τον αρχηγό να απολαμβάνει την ζωή στο μπάσκετ και μετά το πικ-εν-ρολ.

O διαφορετικός ρόλος του Σπανούλη με Μπλατ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει φέτος να αξιοποιήσει το ταλέντο, την ποιότητα, την ηγετική φυσιογνωμία, αλλά και την εμπειρία του Βασίλη Σπανούλη. Για αυτόν τον λόγο επιθυμεί να διαχειριστεί διαφορετικά τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Θα επιχειρήσει κυρίως να τον ξεκουράζει στα παιχνίδια του πρωταθλήματος (αφήνοντάς τον εκτός αποστολής στα λιγότερα ανταγωνιστικά ματς), διατηρώντας τον ενεργό στα παιχνίδια της EuroLeague.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Αμερικανός τεχνικός θα καταφέρει να τον διατηρήσει φρέσκο και σε καλή κατάσταση μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, ο έμπειρος γκαρντ θα κινδυνεύσει να... σκάσει στα μέσα της χρονιάς. Ναι, ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά και δεύτερος σκόρερ στον θεσμό, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τόσο σωματικά, όσο και αγωνιστικά, αλλά ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται και για ένα κορμί 36 ετών, το οποίο χρειάζεται σωστή διαχείριση.

Δεν είναι τυχαίος και ο χρόνος που έχει χρησιμοποιηθεί ο Βασίλης Σπανούλης στα δύο πρώτα παιχνίδια της EuroLeague. Έπαιξε για 23 λεπτά κόντρα στη Χίμκι (μέτρησε 8 πόντους και 7 ασίστ) και 25 απέναντι στη Μπασκόνια, έχοντας 11 πόντους και 8 ασίστ.

H ζωή... μετά το πικ-εν-ρολ

Τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Σπανούλης... έλαμψε στην EuroLeague, έχοντας ως σήμα κατατεθέν του την συνεργασία πικ-εν-ρολ, στην οποία και είναι εξπέρ, τόσο στο να μοιράζει την μπάλα, όσο και στο να τελειώνει τις φάσεις με έξοχο τρόπο. Πάνω σε αυτή την πικ-εν-ρολ συνεργασία βασίστηκε και το παιχνίδι του Ολυμπιακού από την σεζόν 2011-2012 και μετά. Πλέον, όμως, οι Πειραιώτες αναπτύσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ναι μεν η συγκεκριμένη συνεργασία παραμένει στο πλάνο του Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται κατάχρηση.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν στο κατά πόσο ο Βασίλης Σπανούλης θα προσαρμοζόταν στο νέο αγωνιστικό στυλ του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος επιθυμεί γρήγορες επιθέσεις, συνεχή κίνηση από όλους τους παίκτες στο παιχνίδι του μισού γηπέδου, εκτελέσεις με ταχύτητα, αλλά και ένα παιχνίδι με περισσότερες πάσες και λιγότερες ντρίμπλες. Τελικά, όμως, στην πράξη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού όχι μόνο έχει προσαρμοστεί, αλλά δείχνει και να απολαμβάνει αυτόν τον διαφορετικό του ρόλο.

Ο Βασίλης Σπανούλης θα λέγαμε πως έχει πλέον το μυαλό του πρώτα στην πάσα και μετά στην εκτέλεση. Προφανώς και συνεχίζει να έχει το ελεύθερο, θα πάρει πάνω του τα σουτ που πρέπει, θα διεισδύσει μέσα στην ρακέτα με τα χαρακτηριστικά του ντράιβ σε κάθε ευκαιρία, αλλά δεν θα στραφεί σε βεβιασμένες και τραβηγμένες προσπάθειες. Ήδη έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει στο παρκέ τον δημιουργικό του οίστρο. Διαβάζει έξυπνα το παιχνίδι του αντιπάλου και τον χτυπάει στις αδυναμίες του. Συμμετέχει ενεργά στους αυτοματισμούς και στο ομαδικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, μοιράζοντας συνεχώς ασίστ (πάρε-βάλε) στους συμπαίκτες του. Ήδη ο μέσος όρος του είναι στις 7.5 ασίστ ανά παιχνίδι στην EuroLeague, με τον ρόλο του να παραμένει κομβικός