Μπλατ: «Ο Μιλουτίνοφ πρέπει να έχει και διάρκεια»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναμένει από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να αποκτήσει διάρκεια και συνέπεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις και τόνισε πως η Αρμάνι Μιλάνο είναι μία ομάδα με πολλά επιθετικά όπλα. 

Μπλατ: «Ο Μιλουτίνοφ πρέπει να έχει και διάρκεια»

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Αρμάνι ο Μπλατ δήλωσε:

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την σεζόν με δύο σερί νίκες: «Είναι ίσως πιο εύκολο όταν ξεκινάς με νίκες, αλλά πίεση πάντα υπάρχει, είτε ξεκινάς εκτός έδρας την σεζόν, είτε στο γήπεδο σου. Πάντως, αναμφίβολα είναι καλό που ξεκινήσαμε με νίκες, αλά θέλουμε να προστατέψουμε την έδρα μας»

Για το γεγονός πως οι Πειραιώτες έδωσαν τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια, έχοντας αρκετά ταξίδια μέσα σε λίγες μέρες: «Ήταν μία ιδιαίτερη εβδομάδα, καθώς δώσαμε τρία σερί εκτός έδρας ματς, με πολλά ταξίδια και επήλθε κούραση. Είναι όμως μέσα στις προκλήσεις μας μέσα στη σεζόν, είναι από τις δυσκολίες που σου βάζει η EuroLeague και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, τόσο αγωνιστικά, όσιο και πνευματικά για να τα καταφέρουμε. Είναι μία πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Τα καλά νέα είναι πως όλες οι ομάδες είναι στην ίδια κατάσταση και έχουν να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόγραμμα».

Για την κατάσταση του Στρέλνιεκς: «Υποφέρει με τον μυϊκό τραυματισμό που αντιμετωπίζει, αλλά θα δούμε μέρα με την μέρα την κατάσταση του».

Για τον εμψυχωτικό του λόγο στα αποδυτήρια στη Βιτόρια και για το σχόλιο του προς τον Γιώργο Μπόγρη: «Όταν έχεις μία μεγάλη σεζόν και πολλά παιχνίδια, είναι σημαντικό να παίρνεις πράγματα από τον κάθε παίκτη. Μίλησα και είπα αυτά που πιστεύω, αυτά που λέω πάντα, όχι κάτι παραπάνω. Αυτές είναι οι αρχές της ομάδας μας. Όλοι πρέπει να παλεύουν για την ομάδα. Και πρέπει να έχεις την δέσμευση από όλους τους παίκτες πως θα ακολουθήσουν τις αρχές της ομάδας και την φιλοσοφία της».

Για την εξαιρετική εμφάνιση του Μιλουτίνοφ κόντρα στη Μπασκόνια: «Ο Νικόλα ήταν εκπληκτικός, σίγουρα, από ατομικής πλευράς, αλλά αυτό που καθορίζει έναν παίκτη είναι να έχει σταθερότητα και συνέπεια στο παιχνίδι του. Αυτό κάνει την διαφορά. Δουλεύει σκληρά, είμαι ικανοποιημένος από εκείνον και θα χαρώ να αποκτήσει διάρκεια».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός πήρε δύο σερί "διπλά" σε δύο έδρες στις οποίες έχασε πέρσι με "βαριές" ήττες: «Ξέρω πως η ομάδα πέρσι ταλαιπωρήθηκε σε Μόσχα και Βιτόρια, αλλά φέτος είναι μία διαφορετική σεζόν. Σίγουρα είχαμε μία πρόκληση με δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια, δεν ξέραμε τι θα περιμένουμε, αλλα ευτυχώς βρήκαμε τον τρόπο να ανταπεξέλθουμε. Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέψαμε στον Πειραιά, αναμένω να παίξουμε στο γήπεδο μας, μπροστά στον κόσμο μας. Θέλω να μας δώσουν την ενέργεια τους, το πάθος και την στήριξη τους».

Για τις δυνατότητες της Αρμάνι Μιλάνο και για τον παίκτη που ξεχωρίζει από εκεί: «Η Αρμάνι έχει χτίσει μία καταπληκτική ομάδα, έχουν παίξει ποιοτικό μπάσκετ και θα είναι ένα ματς πρόκληση για εμάς. Δεν ξεχωρίζω κανέναν παίκτη. Θα έλεγα πως διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο με πολλά επιθετικά όπλα».