Ο Ολυμπιακός θα έχει ευρωπαϊκή παρέα

Μεγάλο ματς, σπουδαίοι πρωταγωνιστές στην πρεμιέρα της EuroLeague και το σπάνιο φαινόμενο να είναι ευχαριστημένοι και νικητές και ηττημένοι, παρότι επρόκειτο για αναμέτρηση αιωνίων.

Ο Ολυμπιακός θα έχει ευρωπαϊκή παρέα

Ο Ολυμπιακός χάρηκε γιατί ήδη μετράει έναν τίτλο και δυο νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό, γι’ αυτό και τους υποδέχτηκαν θριαμβευτικά στο ΣΕΦ, ενώ ο ηττημένος έμεινε ικανοποιημένος γιατί έδειξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον συρφετό της Ρόδου. Λόγω αυτού τον χειροκρότησαν οι οπαδοί του με τη λήξη του αγώνα.

Στο τακτικό κομμάτι ο Αταμάν πόνταρε στην απουσία του Φαλ και του... Βεζένκοφ, αλλά απάντησε κατάλληλα ο Μπαρτζώκας που «ξέχασε» την προσφιλή συνήθεια του, το ροτέισον. Δεν μοίρασε τον χρόνο όπως πέρυσι και έπαιξε 35,5 λεπτά ο αναντικατάστατος Μιλουτίνοφ, 37 λεπτά ο επίσης αναντικατάστατος Πίτερς, 39 ο κουρασμένος Γουόκαπ που στο Παγκόσμιο φόρεσε και τον μανδύα του σκόρερ, 32 και ο Κάνααν. Παραταύτα όλοι είχαν την απαιτούμενη ενέργεια στην παράταση για παράσταση σε ένα ρόλο.

Ο Μπαρτζώκας κέρδισε κατά κράτος τον Αταμάν που έπαιξε με βαρύ σχήμα στο τέλος, απαντώντας με τρεις κοντούς και τον Γουόκαπ να βγάζει τα ... συκώτια του Σλούκα, που ατύχησε στις πέντε τελευταίες επιθέσεις. Κι αυτό γιατί προσπάθησε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς απέναντι στην πρώην ομάδα του, αλλά ο Κάνααν αλλοίωσε το τελευταίο σουτ και άλλαξε η ιστορία.

Καλός ο Ολυμπιακός με τον Πίτερς να ντύνεται Βεζένκοφ, πρέπει όμως να προβληματιστεί ο Μπαρτζώκας γιατί στο επόμενο ματς με την Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί να ανοίξει το ροτέισον και να βοηθήσουν και άλλοι παίκτες.

Η επόμενη μέρα βρίσκει και τους δυο ευχαριστημένους, αφού ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δυο στα δυο απέναντι στον Παναθηναϊκό και με «διπλό» σε μια έδρα όπου δύσκολα θα περάσουν άλλες ομάδες. Η ομάδα του Αταμάν εξάλλου θέλει τον χρόνο της και στο εντός έδρας ματς με την Μπάγερν απαλλαγμένη από το στρες των ειδικών καταστάσεων πρέπει να αποδείξει ότι επιστρέφει δυναμικά προς την κορυφή.

Στα συν του μεγάλου ντέρμπι η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μέσα στο παρκέ, χωρίς να χρειάζεται να τρέχει προς τη φυσούνα, πρέπει όμως να προσμετρήσουμε ότι επρόκειτο για ματς της EuroLeague και όχι του πρωταθλήματος, όπου ο καθένας κάνει ό,τι του καπνίσει. Και το επόμενο ματς είναι ...ελληνικό με την επιστροφή του Σλούκα στο ΣΕΦ και δύσκολα θα δούμε αβρότητες και παρόμοια ατμόσφαιρα.

Στο δια ταύτα. Θα έχουμε δυο σπουδαίες ομάδες στην EuroLeague, θα δούμε μεγάλες νίκες με τον Ολυμπιακό να προσθέτει ποιότητα παιχνίδι με το παιχνίδι, καθώς θα έχει και τους Φαλ, Μπραζντέικις, αλλά και με τον Παναθηναϊκό να βελτιώνεται ματς με ματς αφού είναι καινούργια ομάδα.

Στο ποδόσφαιρο έχουμε μια παρόμοια ευχάριστη εικόνα με τις τέσσερις ελληνικές ομάδες να μετρούν μόλις μια ήττα σε 8 ματς, και αν προκριθούν όλες στην επόμενη φάση θα κάνουμε τεράστιο άλμα στη βαθμολογία της UEFA. Η Πέμπτη ήταν μια βραδιά, όπου όλες μπορούσαν να χάσουν, αλλά και όλες να κερδίσουν.

Αρκεί βέβαια ο Ολυμπιακός να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία του, γιατί είναι άλλη ομάδα από τη μέση και πάνω και άλλη στην πίσω ζώνη, και αν αποκτηθεί στόπερ πρέπει να έρθει από τον Δεκέμβριο για να ενταχθεί στην ομάδα με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Αν κρατήσει η άμυνα, η επίθεση ξέρει να κάνει τη δουλειά της και το απέδειξε με 4 γκολ σε δυο ματς. Έλα όμως που από την άλλη είχαμε 5 στο παθητικό και μάλιστα με παιδιαριώδη λάθη...