Αρμάνι Μιλάνο: Επιθετική αλλά και ευάλωτη (vids,pics)

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στην τρίτη αγωνιστική της EuroLeague.

Αρμάνι Μιλάνο: Επιθετική αλλά και ευάλωτη (vids,pics)

Η Αρμάνι Μιλάνο για ακόμη ένα καλοκαίρι προχώρησε σε... ολικό λίφτινγκ κάνοντας αντικατάσταση του «κορμού» της με έναν καινούργιo. Συγκεκριμένα αποχώρησαν οι Άντριου Γκάουντλοκ, Τζόρνταν Θίοντορ, Πάσκολο και Εμπαγιέ και στην θέση τους αποκτήθηκαν οι Τζέιμς, Μπρουκς, Νέντοβιτς, Μπερνς και Ντε Λα Βάλε.


Πού ποντάρει

Κοινός παρανομαστής της περσινής ομάδας με τη φετινή είναι το επιθετικό της ταλέντο. Όπως τόνισε ο Ντέβιντ Μπλατ στην ομιλία του στους παίκτες του Ολυμπιακού μετά το «διπλό» στο «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» επί της Μπασκόνια, η Αρμάνι είναι μία ομάδα που μπορεί να σκοράρει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Οι Μάικ Τζέιμς και Νεμάνια Νέντοβιτς στην καλή τους μέρα μπορούν να «καταστρέψουν» κάθε λογής αντίπαλη άμυνα. Βέβαια όπως αποδείχθηκε και στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μεδιόλανουμ Φόρουμ» (ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού πέτυχε 21 πόντους) αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι με φορμαρισμένους αυτούς τους δύο παίκτες το σύνολο του Σιμόνε Πιανιτζάνι θα παίρνει το ροζ φύλλο του αγώνα.

Η ιταλική ομάδα διαθέτει πολύ καλούς σουτέρ, με τον πρώην παίκτη της Γαλατασαράι Βλαντιμίρ Μίτσοφ να είναι «κίνδυνος θάνατος» πίσω από τα 6.75. Οι Κουζμίνσκας, Τζεφ Μπρουκς και Κάλεμπ Ταρζέφσκι μπορούν να προσφέρουν θέαμα και στις δύο πλευρές του παρκέ με εντυπωσιακές τάπες και καρφώματα.

Το πρόβλημα

Η ιταλική ομάδα μπορεί επιθετικά να «ξεχειλίζει» από ταλέντο, ωστόσο το ίδιο δεν ισχύει και αμυντικά. Πολλοί παίκτες της Αρμάνι περιορίζονται στα καθήκοντα τους ως σκόρερ και... ξεχνούν να βοηθήσουν και στα «μετόπισθεν». Οι αντίπαλες ομάδες βρίσκουν αρκετά ελεύθερα τρίποντα απέναντι στους Μιλανέζους και αν ευστοχήσουν σε αυτά βάζουν το «κλειδί» στην «πόρτα» της επιτυχίας.

Τα πρώτα ματς

Στα δύο πρώτα παιχνίδια της EuroLeague 2018/19, η Αρμάνι Μιλάνο έχει πάρει μία νίκη και έχει γνωρίσει μία ήττα. Στην πρεμιέρα πήρε «διπλό» με 82-71 στην Ποντγκόριτσα επί της Μπούντουτσνοστ, ενώ την Τετάρτη ηττήθηκε εντός έδρας από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης με 85-91.

Το Ρόστερ

Γκαρντ

Αμέντεο Ντελά Βάλε

Μάικ Τζέιμς

Νταϊρίς Μπέρτανς

Σιμόνε Φοντέκιο

Νεμάνια Νέντοβιτς

Αντρέα Τσιντσιαρίνι

Κούρτις Τζέρελς

Φόργουορντ

Τζεφ Μπρουκς

Μιντάουγκας Κουσμίνσκας

Βλαντιμίρ Μίτσοφ

Κρίστιαν Μπερνς

Σέντερ

Κάλεμπ Ταρζέφκσι

Αρτούρας Γκουντάιτις


Προπονητής: Σιμόνε Πιανιτζάνι