O Mπερτομέου σχολίασε το χειρότερο γήπεδο της Ευρώπης

Ο Τζόρντι Μπερτομέου σχολίασε πως η Μπαρτσελόνα διαθέτει το χειρότερο γήπεδο στην Ευρώπη. "Είναι σημαντικό που θα αποχωρήσει από αυτό", τόνισε. 

O Mπερτομέου σχολίασε το χειρότερο γήπεδο της Ευρώπης

To Παλαού Μπλαουκράνα, η μπασκετική έδρα της Μπαρτσελόνα, είναι ένα από τα παλαιότερα γήπεδα μπάσκετ στην Ευρώπη. Κατασκευάστηκε το 1971, έκανε ανακαίνιση το 1994, με την χωρητικότητα της να φτάνει τις 7.585 θέσεις. Όποιος όμως το έχει επισκεφτεί, έχει αντιληφθεί πως (πέρα από την ιστορικότητα του) υστερεί σε αρκετά σημεία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει το μεγαλείο του συλλόγου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους κανονισμούς, είναι κάτω από το όριο προσέλευσης που έχει βάλει σαν όριο η EuroLeague, καθώς πρέπει όλες οι ομάδες να έχουν γήπεδο με χωρητικότητα που ξεπερνάει τις 8.000. Όμως, με σεβασμό προς τον σύλλογο, τόσο η διοργάνωση, όσο και οι άλλες ομάδες της EuroLeague, δεν έχουν αντιδράσει ποτέ για αυτή την λεπτομέρεια.

Βέβαια, οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για το νέο γήπεδο μπάσκετ. Θα έχει χωρητικότητα 12.000 θέσεις, θα είναι έτοιμο το 2020 και θα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα στάδια της Ευρώπης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, αναφέρθηκε στο γεγονός, λέγοντας τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό για την Μπαρτσελόνα να αποχωρήσει από το γήπεδο που σήμερα είναι το χειρότερο στην Ευρώπη και δεν της επιτρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ευκαιρίες και το δυνατό brand name της. Το Palau Blaugrana έχει τεράστιους περιορισμούς... Το σημαντικό στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα είναι να αγωνίζεται σε ένα γήπεδο που θα της επιτρέψει να δημιουργήσει πόρους και να είναι ανταγωνιστική χωρίς να χρειάζεται τη στήριξη της ποδοσφαιρικής ομάδας».

Έτσι θα είναι το νέο γήπεδο μπάσκετ της Μπαρτσελόνα το 2020