Μπλατ: «Το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει κλείσει»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ σε δηλώσεις του στην ανοικτή προπόνηση του Ολυμπιακού τόνισε πως το ρόστερ των «ερυθρόλευκων» έχει κλείσει.

Μπλατ: «Το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει κλείσει»
Eurokinissi

Στο περιθώριο της «ανοικτής» προπόνησης του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με τη Χίμκι για την πρώτη αγωνιστική της «regular season» στη EuroLeague, ο Ντέιβιντ Μπλατ παραχώρησε δηλώσεις στον Τύπο και μεταξύ άλλων μίλησε για το ματς με τους Ρώσους, την ετοιμότητα της ομάδας αλλά και ρόστερ που «έκλεισε».

Αναλυτικότερα ο Μπλατ μίλησε:

Για το αν έχει κλείσει το ρόστερ: «Μέχρι στιγμής φυσικά. Ακούω διάφορες φήμες για το ποιον παίκτη παίρνουμε ή θα έπρεπε να πάρουμε. Δεν έχουμε συζητήσει καν κάτι τέτοιο».

Για το ματς με τη Χίμκι: «Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι είναι πάντα συναρπαστικό. Αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. Πιστεύω ότι έτσι θα είναι όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης της φετινής σεζόν. Η Χίμκι είναι μία πολύ καλή ομάδα και πέρσι είχε μία πολύ καλή σεζόν. Έχει πολύ καλό προπονητή. Είναι ενδιαφέρον - δεν το λέω ειρωνικά - αλλά είναι ένα παιχνίδι της τύχης. Είναι ένας Έλληνας προπονητής που κατά το παρελθόν έχει κοουτσάρει με πολύ μεγάλη επιτυχία τον Ολυμπιακό. Είχα την τύχη και την τιμή να προπονήσω αρκετούς παίκτες της με την εθνική ομάδα κι έχουν μία πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική. Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι είναι δύσκολο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό».

Για το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας: «Δεν είναι δικαιολογία, αλλά στα μέσα της προετοιμασίας έλειπαν αρκετοί παίκτες για 10-15 ημέρες. Είμαι σε καλή κατάσταση και όπως και άλλες ομάδες που είχαν τον ίδιο θέμα προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό. Πρέπει να παίζεις με τα χαρτιά που σου μοιράζονται. Πρέπει να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο και να μην κοιτάμε τι έγινε στο παρελθόν».

Για τον Κώστα Παπανικολάου ο οποίος την Τετάρτη προπονήθηκε κανονικά: «Ήταν εκτός για τρεις εβδομάδες. Ήμασταν πάρα πολύ προσεκτικοί με την περίπτωσή του, τον παρακολουθούμε συνεχώς. Θα δούμε πώς θα ανταποκριθεί και θα δούμε τι θα αποφασίσουμε».