«Ο Μπλατ και το παράδειγμα του Ομπράντοβιτς»

Γνωστή λιθουανική ιστοσελίδα έκανε αφιέρωμα στο νέο Ολυμπιακό του Μπλατ. Τα προγνωστικά για τη νέα σεζόν, οι εκτιμήσεις και η σύνδεση με τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς.

  «Ο Μπλατ και το παράδειγμα του Ομπράντοβιτς»

Σε εβδομάδα Ευρωλίγκας μπήκαμε και όπως είναι φυσικό άπαντες γύρω από το μπάσκετ αναμένουν την πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Μια από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες στην Γηραιά Ήπειρο, η λιθουανική krepsinis.net έχει σήμερα αφιέρωμα στο νέο Ολυμπιακό του Ντέιβιντ Μπλατ που ξεκινά την Παρασκευή τις υποχρεώσεις του με την Κίμκι (εκτός έδρας).

Αρχικά υπάρχει μια αναφορά στο «ερυθρόλευκο ρόστερ ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται στον Ζακ ΛεΝτέι και την ευκαιρία που έχει ο Αμερικανός σέντερ στο υψηλότερο επίπεδο να αποδείξει τι μπορεί να κάνει, απέναντι στους κορυφαίους σέντερ στην Ευρώπη. Όσον αφορά τις απώλειες, η ιστοσελίδα στέκεται στον Αμερικανό Μακ Λιν, τον οποίο χαρακτήρισε κομβικό στον περσινό Ολυμπιακό. Βέβαια όπως αναφέρει «στον Πειραιά δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί μπορεί να έφυγε ο Μακ Λιν αλλά υπάρχει η παρουσία φέτος του ΛεΝτέι».

Παράλληλα, στη λιθουανική ιστοσελίδα στέκονται και στον Σάσα Βεζένκοφ για τον οποίο γράφουν πως «θέλει να ανακάμψει μετά την κακή περσινή σεζόν στην Μπαρτσελόνα. Φυσικά στον Ολυμπιακό ελπίζουν πως θα είναι ο παίκτης, ο οποίος θα φέρει οφέλη στην ομάδα όταν ο Πρίντεζης θα κάθεται στον πάγκο».

Το συμπέρασμα τώρα της ιστοσελίδας krepsinis.net για τον νέο Ολυμπιακό; Τον έχει μέσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας που θα φτάσουν μέχρι το τέλος της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη. Βέβαια σημειώνουν πως υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα για τον νέο Ολυμπιακό του Μπλατ.

«Ο Ολυμπιακός έχει προσλάβει έναν από τους καλύτερους ευρωπαίους προπονητές, και με αυτόν, φυσικά, ελπίζει να προχωρήσει ξανά την Ευρωλίγκα και να φτάσει ψηλά. Βέβαια δεν είναι εύκολο όλα να ανατραπούν μέσα σε μια χρονιά ακόμη και όταν έχεις τον καλύτερο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος στην πρώτη τους σεζόν στη Φενέρμπαχτσε δεν είχε καλά αποτελέσματα. Οι παίκτες χρειάζονται πραγματικά χρόνο για να κατανοήσουν όλα τα συστήματα, έτσι μπορεί να υπάρξουν απροσδόκητες απώλειες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η σύνθεση του Ολυμπιακού φαίνεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα, διότι υπάρχει μια σειρά από φιλόδοξους παίκτες και έμπειρους, όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης».