Ο Ολυμπιακός έγινε Λίβερπουλ και η Ρεάλ «έκλεψε» την Ευρωλίγκα

Ο Ολυμπιακός δεν «σκότωσε» τη Ρεάλ όταν μπορούσε και οι Μαδριλένοι «έκλεψαν» ένα ακόμη Ευρωπαϊκό. Αυτή τη φορά στο μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός έγινε Λίβερπουλ και η Ρεάλ «έκλεψε» την Ευρωλίγκα

«Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει (ένα ματς είναι άλλωστε απέναντι σε μια Ρεάλ που δεν λέει να...πεθάνει) καλό θα είναι αυτή η ομάδα, ο προπονητής της και οι παίκτες της να αντιμετωπιστούν με τον σεβασμό που αντιμετωπίζεται από όλη την Ευρώπη», γράφαμε μετά τον ημιτελικό με τη Μονακό για τον Ολυμπιακό αλλά το κακό είναι πως η Ρεάλ δεν πέθανε ούτε στο τελευταίο δευτερόλεπτο της φετινής διοργάνωσης.

Για την ακρίβεια, δεν την «σκότωσε» ο Ολυμπιακός όταν μπορούσε και άφησε τον τελικό να κριθεί στο σουτ. Η ομάδα του Μπαρτζώκα, η καλύτερη στην Ευρώπη φέτος, δυστυχώς έγινε Λίβερπουλ που δεν σκότωσε πέρσι τη Ρεάλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όταν μπορούσε και έτσι οι Μαδριλένοι «έκλεψαν» ακόμη ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο. Αυτή τη φορά στο μπάσκετ.

Η πορεία της φετινής Ρεάλ στο μπάσκετ θυμίζει την περσινή στο ποδόσφαιρο, όπου κατάφερε να αποκλείσει με απίθανα αποτελέσματα τα φαβορί, να φτάσει στον τελικό (28/5/2022) όπου δεν ήταν καλύτερη από τη Λίβερπουλ αλλά με έναν μαγικό τρόπο πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ.

Έτσι και φέτος, η μπασκετική Ρεάλ, με τον Γιουλ να «πιάνει κορόιδο» τον Πάντερ, έφερε τούμπα τη σειρά με την Παρτιζάν και πέρασε στο φάιναλ φορ.

Απέκλεισε στον ημιτελικό την Μπαρτσελόνα που ήταν το φαβορί και έπαιξε στον τελικό με τον διαστημικό Ολυμπιακό που κατάφερε να τον κερδίσει στο φινάλε με ένα σουτ προσευχή, παίζοντας άμυνα ζώνης για περίπου 40 λεπτά. Αυτό είναι το μπάσκετ, όπως είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας. Αυτός είναι ο αθλητισμός.

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2022-23 αλλά η κούπα πήγε στη Μαδρίτη κι αυτό μετράει βέβαια στο τέλος της βραδιάς. Σαφώς και όλοι μνημονεύουν το μπάσκετ της ομάδας του Μπαρτζώκα αλλά το τέταρτο δεν ήρθε και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μέσα σε δυο χρονιές, σε διαφορετικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ) φυσικά, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε δυο Ευρωπαϊκά που σύμφωνα με τη συνολική της εικόνα και απόδοση μπορεί μην άξιζε αλλά τα πήρε.

ΥΓ Το περσινό απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές των Μίτσιτς, Λάρκιν και των υπολοίπων θα ήταν υπέρβαση. Άλλωστε ήταν ημιτελικός. Το φετινό όμως θεωρούμε πως ήταν μια τεράστια χαμένη ευκαιρία, έτσι όπως εξελίχθηκε η σεζόν αλλά και ο τελικός.