Ολυμπιακός: Να μην εγκαταλειφθεί η προσπάθεια...

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε πάλι, αλλά κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα του 

Ολυμπιακός: Να μην εγκαταλειφθεί η προσπάθεια...

Η μπασκετική κάλπη έβγαλε τελικά Ρεάλ. Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στο Κάουνας, οι Μαδριλένοι κέρδισαν στο νήμα τον Ολυμπιακό και κατέκτησαν το 11ο Ευρωπαϊκό της ιστορίας τους. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να πάρουν το τέταρτό τους Ευρωπαϊκό. Έφτασαν μια ανάσα από την πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό. Και έχασαν πάλι στο τέλος, όπως είχε συμβεί και στον περσινό ημιτελικό με την Εφές.

Τότε ήταν ο Μίσιτς, τώρα ο Γιουλ. Ο Μπαρτζώκας επέλεξε και αυτή τη φορά να μην κάνει φάουλ, και το …πλήρωσε για δεύτερη σερί χρονιά. Αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Δεν μπορεί να κερδίζεις πάντα.

Μπράβο στη Ρεάλ. Από το 0-2 με την Παρτιζάν και με δυο ματς στο Βελιγράδι, κατάφερε να μείνει «ζωντανή», προκρίθηκε με επική ανατροπή στο φάιναλ φορ και ολοκλήρωσε το …θαύμα της στο Κάουνας. Πρώτα κερδίζοντας τη Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό (αν και όλοι την είχαν αουτσάιντερ) και έπειτα τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό. Μπορεί να είχε και τύχη στο φινάλε, όμως δεν λένε ότι η τύχη είναι με τους μεγάλους; Και τα …γερόντια της Ρεάλ (Γιουλ, Ροντρίγκεθ, Ρούντι) έχουν βάλει τόσα και τόσα κρίσιμα σουτ στην καριέρα τους.

Και τώρα, τι για τον Ολυμπιακό; Νωρίς ακόμη, δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για το μέλλον αυτής της ομάδας. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια, με όποιο ρόστερ κι αν έχει τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός. Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα του.

Και δεν μπορούν να ξεχαστούν όλα όσα έκανε αυτή η ομάδα. Τόσες χαρές μας έδωσε. Κι ας μας πλήγωσε απόψε…